بررسی سریال قهوه پدری
اخبار سینما و انیمیشن انتخاب سردبیر سینما

چرا سریال جدید قهوه پدری موفق نشده است؟

چرا سریال قهوه پدری تا الان عملکرد خوبی نداشته و موفق ظاهر نشده است؟ این سوال یکی از معدود سوالاتی است که شاید برای شما هم پیش آمده باشد؛ در ادامه قرار است با یک بررسی کلی به این سوال در مجله بازار پاسخ دهیم تا به علل‌های آن پی ببریم.

سریال قهوه پدری پیش از این‌که اولین قسمتش پخش شود سر و صدای زیادی به‌پا کرد،  دلایل این سر و صدا مربوط به موضوعات مختلفی می‌شود که جلوتر توضیح خواهم داد. اولین دلیل آن مربوط به کارگردان سریال مهران مدیری است، جناب مدیری مدتی می‌شد که اثری را نساخته بودن وقطعا بازگشت‌شان به کارگردانی بی‌شک با استقبال خوبی از سمت طرفدارن‌شان همراه خواهد شد. گزینه‌ی دوم مسئله‌ی نام سریال است که آن را به سر زبان‌ها انداخت، پیش از اینکه نام سریال قهوه پدری باشد، قرار بود که این سریال با نام پدر قهوه پخش خودش را از فیلم نت آغاز کند اما درنهایت این‌طور نشد؛ چیزی که از نظر من باعث شد تا اسم سریال دست به دست بچرخد، شبیه بودن نام این سریال با سریال پیشین مهران مدیری یعنی قهوه تلخ است.

نقد سریال قهوه پدری؛ قسنت سوم | همچنان بدون خنده

یکی دیگر از دلایل مهمی که باعث ترند شدن این اثر شد، بازیگران سریال قهوه پدری است. طبیعتا پیش از پخش یک اثر‌ نمایشی بازیگران آن معرفی می‌شوند، سریال Father’s Coffee با معرفی بازیگران خودش مخاطب اولیه‌اش را قبل از پخش جذب کرد، چون در لیست بازیگران آن نام‌هایی چون جواد رضویان، حامد آهنگی، ژاله صامتی، حامد وکیلی، سام درخشانی و… خواهید دید. این سه دلیل از مهم‌ترین دلایل ترند شدن سریال قهوه پدری است و برای همین انتظار مخاطب را بالا برد، خب این هم یک امر طبیعی است که بیننده از چنین گروه کارگردانی و بازیگری توقع داشته باشد. برای همین بیش از این نمی‌خواهم در مقدمه بمانیم و بهتر است که یک‌راست به دل مطلب بزنیم تا باهم دلایل عدم موفقیت سریال قهوه پدری را بررسی کنیم.

بررسی سریال قهوه پدری

اثری کم خنده و بدون کمدی‌ خاص

در این مطلب قرار است پله به پله به سراغ بررسی دلایل عدم موفقیت سریال قهوه پدری برویم؛ اولین دلیلی که واقعا مهم است و سریال قهوه پدری از آن رنج می‌برد، نگرفتن خنده‌ی حسابی از بیینده است. تا این لحظه که چند قسمتی از پخش سریال می‌گذرد، آنچنان سکانس‌های کمدی و خنده‌داری از این اثر ندیده‌ایم و بیشتر چیزی شبیه به یک سریال دارم را تماشا کرده‌ایم، زمانی که در معرفی یک اثر ژانر آن کمدی می‌خورد، بیننده‌ توقع آن را دارد که با تماشای آن بخندد و حالش خوب شود، نه این که کاملا معمولی پای تلویزیون بنشیند و هیچ چیز خاصی نبیند. اگر شما همچنان قصد دارید مخاطب این اثر باشید، خوب است که بدانید سریال قهوه پدری چند قسمت است؟ این سریال یک مجموعه ۲۰ قسمتی خواهد بود که امیدوارم بتواند موفق ظاهر شود.

.r1_iframe_embed {position: relative; overflow: hidden; width: 100%; height: auto; padding-top: 56.25%; } .r1_iframe_embed iframe { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; border: 0; }

مسئله بعدی که وجود دارد، ریتم و روند کند داستان سریال قهوه پدری است؛ این اثر اصلا خوش ریتم نیست و ریتم آن سریع پیش نمی‌رود، همین دلیل باعث اذیت شدن مخاطب می‌شود، دلیل آن هم به خاطر کمبود سکانس‌های خنده‌دار سریال است. خب اگر اثری که ساخته شده است سکانس‌های کمدی آن کم است و به‌ندرت از بیننده خنده گرفته می‌شود، حداقل باید داستان ریتم سریعی داشته باشد تا بیننده کم‌کمش از تماشای داستان زده نشود، سریال قهوه پدری در این موضوع هم رنج می‌برد و یکی دیگر از باگ‌های سریال همین مسئله است، بیش از سه قسمت است که از سریال گذشته است اما هنوز شخصیت‌های سریال به تکامل نرسیده‌اند و موضوعاتی درون سریال مبهم است.

موضوع بعدی که لازم است به آن اشاره داشت، داستانی از پیش تعیین شده است، منظورم این است که بیننده از قبل می‌داند که مهران مدیری قرار است سر یک خانواده شریف کلاه بگذارد و باعث بدبختی آن‌ها شود؛ شاید این موضوع را نشنیده باشید ولی سریال قهوه پدری آخرین مجموعه از سه‌گانه مهران مدیری است، این مجموعه در‌ تکمیل سریال‌های هیولا و دراکولا ساخته شده است و من برای همین می‌گویم که داستان از پیش تعیین شده است؛ این موضوع هم ‌می‌تواند یکی از دلایلی باشد که مخاطب دیگر میلی به تماشای این اثر نداشته باشد چون پیشتر آن را در دو سریال قبلی مشاهده کرده است و داستان برای او تکراری شده است.

بررسی سریال قهوه پدری

بالا رفتن توقع با بازیگران سریال قهوه پدری

در سریال قهوه پدری ستارگانی حضور دارند که در اثرات سینمایی مختلف هرکدام یدک‌کش آن ساخته بودند برای همین توقع بیننده از آن‌ها در این مجموعه بالاست و ازشان انتظار دارند. در ابتدای مقاله به اسامی این ستارگان اشاره کردم و در این بخش قصد دارم به سراغ درست یا غلط بودن انتخاب آن‌ها برای سریال قهوه پدری برویم. اولین بازیگری که به‌نظرم اصلا برای این شخصیت مناسب نبود، سام درخشانی برای کاراکتر جهانگیر ادیب است، آقای درخشانی یکی از بازیگران خوب ما هستند و نقش‌های جدی و کمدی زیادی دارند که در آن‌ها عملکرد خوبی داشتند اما برای نقش جهانگیر یک انتخاب اشتباه بودند، ایشان نتوانسته‌اند نقش جهانگیر را به‌خوبی ایفا کنند چون مناسب این کاراکتر نبودند، علت آن‌هم چفت نبودن سام درخشانی با شخصیتی است که برای او انتخاب شده است.

ستاره‌ی دیگری که انتخاب نامناسبی برای نقشش در سریال قهوه پدری است، سرکار خانم ژاله صامتی در نقش همسر جهانگیر ادیب است، خانوم صامتی با این که یکی از بازیگران خوب کمدی کشور است ولی اصلا مناسب این نقش نیستند، خیلی رک‌تر بخواهم بگویم نقش ایشان خیلی نقش سطحی و معمولی است، دریغ از این که یک سکانس خنده دار داشته باشند؛ اگر بخواهیم با دیدی منطقی به انتخاب سام درخشانی و ژاله صامتی نگاه کنیم، کاملا انتخاب‌های اشتباهی هستند. یک مقایسه کوچک با نقش‌های قبلی‌شان در فیلم تگزاس داشته باشید، تفاوت‌شان زمین تا آسمان است، چقدر این دو بازیگر انتخاب‌های درستی برای آن نقش‌ها بودند ولی باید بگویم برای این دو شخصیت اصلا گزینه درستی نیستند  و عملکرد ضعیفی دارند.

بازیگران بعدی فرزندان خانواده ادیب به‌جز پسر کوچک خانواده هستند که انتخاب درستی برای نقش‌های‌شان نیستند، اگر پسر کوچک خانواده را فاکتور بگیرم، کاراکتر سپیده و مجید جز نقش‌هایی هستند که کاملا انتخاب بازیگر اشتباهی داشتند، علل‌خصوص شخصیت مجید چون اصلا کاراکتر سپیده بود و نبودش در سریال مشخص نیست و اگر همین الان از سریال جدا شود جای خالی او احساس نمی‌شود. درباب شخصیت مجید هم بگویم اگر بازیگر دیگری جای او بود شاید می‌توانستیم سکانس‌های کمدی بیشتری ببینیم چون اکثرا رول روبه‌روی آن حامد وکیلی است. در‌ مجموع این طور بگویم که بازیگران خانواده ادیب اصلا انتخاب درستی برای این نقش‌ها نیستند و علاوه بر آن باید بگویم که شخصیت پردازی این خانواده هم کاملا معمولی و سطحی است و مشکل ریشه‌ای محسوب می‌شود.

بررسی سریال قهوه پدری

به سراغ سه غول کمدی سریال برویم که اگر در سریال نبودند، پرونده‌ی این اثر تا الان بسته شده بود. اولین انتخاب درست سریال قهوه پدری جواد رضویان برای شخصیت میخچالچی می‌باشد، وجود این کاراکتر در سریال واقعا لازم بود چون هیچ‌کسی جز جواد رضویان توانایی بازی در چنین نقشی را نداشت، این یعنی انتخاب درست بازیگر برای شخصیت طراحی شده؛ بازیگر مناسب بعدی سریال قهوه پدری حامد وکیلی در نقش پدر ملیسا است، آقای وکیلی یکی از بهترین بازیگران کمدی هستند که من در این چند سال دیده‌ام، بازی ایشان، لحن‌شان، شخصیت‌شان تماما طوری است که می‌تواند خنده را از مخاطب بگیرد و بیینده هنگام تماشای او لذت ببرد.

گزینه‌ی بعدی که می‌توانم بگویم درحال حاظر جز بهترین مردهای کمدی ایران است، حامد آهنگی می‌باشد، آقای آهنگی با شخصیت نگهبان بانک در سریال قهوه پدری همه‌جوره درحال نشان دادن هنر کمدین بودن خودش است و واقعا جز انتخاب‌های درست سریال قهوه پدری محسوب می شود. یکی دیگر از بازیگرانی که من هنوز متوجه این‌گونه شخصیت پردازی او نشدم مهران مدیری است. من هنوز به درکی از کاراکتر مهران مدیری نرسیده‌ام که چرا ایشان این شخصیت را انتخاب کرده‌اند، لحنی که انتخاب شده‌است جالب نیست، چوب در دهان، لباس گاوچرانی و… همه از ابهامات شخصیت اون در سریال قهوه پدری است.

در‌پایان راجب سریال قهوه پدری باید بگویم که این ساخته در مقایسه با ساخته‌های پیشین مثل هیولا و دراکولا اصلا قابل مقیاس نیست، هم از لحاظ بازیگری و هم از نظر داستانی، اصلا خانواده‌ی آقا شرافت و چمچاره کجا، خانواده‌ی آقای ادیب کجا، زمین تا آسمان تفاوت این خانواده‌ها است، در دو ساخته‌ی قبلی تمامی کاراکتر‌های این سریال‌ها درست انتخاب شده بودند اما در این اثر این‌گونه نیست. در مجموع سریال قهوه پدری تا به الان اصلا در حدانتظار عمل نکرده است و اگر بخواهد همین‌طور پیش برود در‌ چند قسمت بعدی کارش تمام شده است و یک سریال بی‌مخاطب می‌شود که دوشنبه به دوشنبه پخش می‌شود.

Loading

تگ ها

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها