کمپانی بازیسازی بتسدا در کارنامهی خود دارای آثار موفق بسیار زیادی است. فرانچایز Fallout از دسته آثاری است که سبکهای مختلف را در خود جای داده است و یک بازی نقش آفرینی کامل را نسبت به رقیبان خود به گیمرها ارائه میکند. Fallout 4 بعد از مدت زمان نسبتا طولانی پس از نسخهی سوم این بازی منتشر شد و توانست برای بار دیگر بازیکنان را مجذوب خود کند. با نقد و بررسی بازی Fallout 4 همراه مجله بازار باشید.
Fallout یکی از قدیمیترین بازیهای نقش آفرینی محصوب میشود، اولین نسخه بازی فال اوت در سال ۱۹۹۷ برای رایانههای شخصی منتشر شد. داستان این بازی در سال ۲۱۶۱ جریان داشت و در محیطی آخرالزمانی در کالیفرنیا روایت میشد. نسخه اول این مجموعه توسط شرکت بازیسازی بلک آیل توسعه یافت اما پس مدت کوتاهی این شرکت منحل شد.
کمپانی بتسدا پس از مدتی امتیاز فال اوت را خریداری کرد و در سال ۲۰۰۸ نسخهی سوم مجموعه را عرضه کرد. Fallout 3 توانست به موفقیت بسیار زیادی دست پیدا کند و در همان دوران نام خود را در میان بهترین بازیهای نقش آفرینی تاریخ ثبت کرد. دنیای وسیع و گیمپلی لذت بخش نسخهی سوم جزو مهمترین دلایل تاریخی شدن این اثر بتسدا به حساب میآیند که میتوانند تجربهای به یادماندنی از یک اثر نقش آفرینی را برایتان رقم بزنند.
داستان Fallout 4
در فال اوت ۴ روایت داستانی به گونهای انجام میشود که برای درک آن نیازی به تجربهی نسخههای قبلی بازی ندارید، بتسدا برای روایت Fallout 4 دست به حرکتی هوشمندانه زده است که کار را برای بازیکنان تازه وارد سادهتر میکند. مجموعه فال اوت در تمامی نسخهها دارای پیچ و خمهای خاص و ماهرانه است و نسخهی چهارم بازیهم از این قائده مستثنی نیست. داستان حول محور برخورد دو بمب اتمی به شهرهای نیویورک و پنسیلوانیا روایت میشود. در زمان حمله گروهی از مردم خود را به پناهگاههای مخصوص میرسانند و گروهی دیگر در جهنم دنیوی خود به جنگ میپردازند. در برخود اول شاید داستان بازی کمی کلیشهای و ساده بنظر برسد اما به لطف روایت هوشمندای داستان توسط بتسدا میتوان به سادگی همراه داستان شد و از آن لذت برد.
در داستان Fallout 4 نقاط فراز و فرود به سرعت تغییر میکند، حتی گاهی در آرامترین لحظات اتفاقی عظیم رخ میدهد. این فراز و فرود داستانی موجب میشود تا هیجان این اثر دو چندان شود و گیمرها را جذب خود کند. روایت داستانی به صورت مرحله به مرحله است و در شروع شما شخصیتی معمولی هستید که با توجه به تلاشهایتان در روند بازی به یک ابر قهرمان تبدیل میشوید.
گیمپلی Fallout 4
در همان شروع بازی میتوانید به خوبی وسعت دنیای فال اوت ۴ را حس کنید. اولین بخشی که در شروع بازی با آن روبرو میشویم شخصیسازی چهره کرکتر اصلی است که نشان میدهد در بازی آزادی عمل زیادی داریم. بخش ساخت کرکتر در Fallout 4 دارای تنوع بسیار زیادی است طوری که میتوان گفت جزو معدود عناوینی محسوب میشود که تا این اندازه دست شما برای شخصیسازی باز است. شاید پس از اولین برخود با این بخش مدت زمان زیادی را در آن صرف کنید در نظر داشته باشید که این موضوع چیز عجیبی نیست. نکته ضعف این بخش را میتوان طراحی اندام کرکترها دانست زیرا دست شما به اندازهای که برای طراحی چهره کرکترتان باز است در طراحی اندام باز نیست.
بتسدا طراحی گیمپلی را طوری انجام داده است که شما بتوانید در موارد مختلف به صورت مستقیم دخالت کنید. زمانی که با شخصیتها صحبت میکنید چهار دیالوگ مختلف وجود دارد که میتوانید بین آنها دیالوگ مورد نظر خود را انتخاب کنید. در ابتدای داستان انتخابهای شما تاثیری روی روند بازی ندارند اما در مراحل آخر و فرعی این انتخابات تاثیرات زیادی دارد و همچنین روی کاریزمای شماهم تاثیر میگذارند.
در گیمپلی فال اوت ۴ باید مدتی را به جستجو و گشت و گذار بپردازید. این اثرهم مانند آثار نقش آفرینی دیگر نیاز دارد تا زمانی را به جستجو به دنبال تجهیزات و موارد مختلف اختصاص دهید تا روند بقای خود را بهبود ببخشید در صورتی که این موضوع شما را اذیت میکند بهتر است از تجربهی بازی فال اوت به کلی منصرف شوید. در طول بازی از برداشتن وسایل مختلف قافل نشوید زیرا هیچ وسیلهای بلا استفاده نمیماند. مواردی مانند منابع غذایی مختلف و سوزنهایی که با آنها میتوانید قفلها را باز کنید، همه و همه نشان دهندهی جزئیات بسیار زیاد Fallout 4 هستند.
سیستم تیراندازی فال اوت ۴ بینقص نیست اما میتواند تجربهی خوبی را برای شما رقم بزند. نکات مثبتی مانند خط هدفگیری مناسب، نشان دادن سلامتی دشمنان و تاثیر متفاوت هر سلاح باعث میشود گیمپلی بازی حس خوبی را منتقل کند. در بازی اسلحهها از تنوع و طراحی مناسبی برخودار هستند و قابلیتهای شخصیسازی مختلفی برای آنها وجود دارد. باگ بخش تیراندازی در حالت سوم شخص نمایان میشود، جایی که برای داشتن شلیک موفق نیاز دارید تا دقیقا هدف خود را روی دشمنان قرار دهید و با زرهای جابجایی تیرتان خطا میرود.
در بخش ماموریتها Fallout 4 سرگرم کننده است و ماموریتهای اصلی و فرعی میتوانند شما را مشغول کنند. بعضی از مراحل فرعی به قدری طراحی خوبی دارند که گاهی از مراحل اصلیهم جذابتری هستند. در قسمت ساختوساز پایگاه امکانات بسیار مختلفی وجود دارد که برای شخصیسازی بخشهای مختلف پناهگاهتان در اختیار دارید.
گرافیک بازی Fallout 4
در زمان انتشار بازی عدهای از منتقدین ادعا داشتند که گرافیک Fallout 4 پایین است اما اگر بخواهیم با دقت به این موضوع نگاه کنیم متوجه میشویم که گیمپلی فال اوت ۴ تنها نسبت به رقبا در سطح پایینتری قرار دارد و نمیتوان گفت بازی گرافیک قابل قبولی ندارد. در این اثر تخریب پذیری زیادی وجود ندارد اما این موضوع به اندازه ای نیست که موجب اذیت کردن گیمرها در زمان بازی شود. بزرگترین نقطه قوت بازی در بخش گرافیک مربوط به طراحی چهرهی کرکترها است. مخصوصا کرکتر خودتان که در شروع شخصیسازیاش میکنید.
فال اوت ۴ هم مانند دیگر بازیها دارای باگهای مختلفی است. برای مثال در محیطهای مختلف دشمنان در حال دویدن به بخشهای مختلف گیر میکنند، گاهی اوقاتهم دیالوگهای مختلف قفل میشوند و دیگر تعویض نمیشوند.
با در نظر گرفتن تمامی موارد ذکر شده میتوان Fallout 4 را اثری مطلوب در نظر گرفت که میتواند برای مدتی شما را سرگرم خود کند. شاید در برخی از بخشها مشکلاتی وجود داشته باشد که شما را اذیت کند اما با این حال فال اوت ۴ به عنوان یک بازی نقش آفرینی بزرگ ارزش یک بار تجربه کردن را دارد.
نکات مثبت | نکات منفی |
---|---|
روایت خوب داستان | گرافیک متوسط |
بخش شخصیسازی کرکتر وسیع | ضعف هوشمصنوعی |
تنوع بخش شخصیسازی پایگاه | ضعف تیراندازی در حالت سوم شخص |
سیستم مبارزات مناسب | |
وجود جزئیات |
نظرات