پس از انتشار نسخهی ریبوت بازی Call of Duty: Modern Warfare 1 در سال ۲۰۱۹ استودیوی اینفیتی وارد توانست روح دوبارهای به این مجموعهی دوستداشتنی ببخشد. سه سال بعد در سال ۲۰۲۲ ریبوت نسخهی دوم این فرانچایز عرضه شد و توانست با استفاده از المانهای درست Call of Duty بار دیگر ساعات خوشی را برای گیمرها رقم بزند. با نقد و بررسی بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 همراه مجله بازار باشید.
مجموعهی کالاف دیوتی از گذشته ارائه دهندهی مبارزات حماسی و داستانهای جذاب نظامی بوده است. فرانچایز مدرن وارفیر یکی از محبوبترین بخشهای Call of Duty است که در سال ۲۰۱۹ اکتیویژن نسخهی ریبوت قسمت اول آن را منتشر کرد. سازندگان در نسخه ریبوت توانستند به خوبی مسیر Call of Duty: Modern Warfare را ادامه دهند و با استفاده از المانهای مختلف مانند مراحل مخفیکاری، سکانسهای سینماتیک و مبارزات هیجانانگیز تجربهی بهبود یافتهای را نسبت به نسخههای قبلی در اختیار گیمرها قرار دهند.
داستان بازی Call of Duty: Modern Warfare 2
کلیدیترین قسمت Call of Duty: Modern Warfare 2 را میتوان طراحی بسیار خوب مراحل دانست. سازندگان توانستهاند با به کارگیری خلاقیت در طراحی مراحل موقعیتهای مختلف را به خوبی به تصویر بکشند، به طوری که هر ۱۷ مرحله بازی حسوحال متفاوتی را به شما القا میکنند و میتوانند به نحو احسنت در شرایط مختلف قرارتان بدهند. این مراحل از بخشهای مختلفی مانند مخفیکاری به عنوان یک تکتیرانداز و پاکسازی پایگاهها تشکیل شدهاند.
داستان بازی مدرن وارفیر ۲ عموما در حولمحور خاورمیانه روایت میشود و در قسمتهای مختلفی به صورت مستقیم و غیرمستقیم نشان دهنده دشمنی میان ایران و آمریکا است. این مسئله که بازیسازان آمریکایی به صورت مستقیم و غیرمستقیم به کشورهای حوزهی خلیج فارس الخصوص ایران در آثارشان اشاره کنند اکنون به موضوعی فراگیر تبدیل شدهاست و میتوان به سادگی متوجه آنها شد.
بیشک بخش داستانی کالاف دیوتی مدرن وارفیر ۲ حرفهای زیادی برای زدن دارد و میتواند شما را مجذوب خود کند. تنها مشکلی که از بینظیر شدن این بخش جلوگیری میکند طراحی مراحل بسیاری با تم مخفیکاری است. به عنوان مثال اگر شما از طرفداران قدیمی مدرن وارفیر باشید که خاطرات زیادی با مراحل شلوغ ابن اثر دارید، حالا در زمان تجربهی Modern Warfare 2 نمیتوانید سکانسهای اکشن زیادی ببینید و در اکثر اوقات باید با مخفیکاری داستان بازی را پیش ببرید. استفاده زیاد از مراحل مخفیکاری موجب شده ریتم داستان بازی تاحدی کند شود و این موضوع شاید برای اکثر گیمرها قابل پذیرش نباشد البته روایت داستان در نیمه دوم مدرن وارفیر ۲ کمی بهتر میشود.
به صورت کلی با وجود ضعفهای بخش داستانی Modern Warfare 2 همچنان میتوان از قسمت کمپین آن لذت برد. مواردی مانند گانپلی لذت بخش، کات سینهای سینماتیک و طراحی مناسب مراحل مختلف باعث میشوند که بخش داستانی مدرن وارفیر ۲ بتواند تجربهی خوبی را برای بازیکنان رقم بزند.
بخش گانپلی در Call of Duty: Modern Warfare 2
گانپلی اکثر نسخههای کالاف دیوتی در بهترین حالت ممکن قرار داشتند و حالا در Call of Duty: Modern Warfare 2 هم این موضوع صدق میکند. تمامی اسلحههای موجود در بازی تجربهی نرم و روانی را در اختیارتان قرار میدهند. بخشهای مختلفی از سیستم گانپلی مانند انیمیشنهای عوض کردن خشاب، لگد اسلحهها و حتی شلیک گلوله در بهترین حالت ممکن قرار دارند و به لطف گرافیک بصری جذاب مدرن وارفیر ۲ احساس واقعی بودن را به شما منتقل میکنند. به جرات میتوان گفت پیشرفت سیستم گانپلی در Modern Warfare 2 نسبت به نسخههای قبلی به طور قابل توجهی احساس میشود.
یکی از نکاتی که استودیوی سازنده کالاف دیوتی مدرن وارفیر ۲ به آن توجه کرده است، نزدیکتر شدن انیمیشنهای بازی به واقعیت است. این مسئله موجب شده تا نسبت به نسخههای قبلی گیمپلی کمی کند شود، همچنین قابلیتهای دوست داشتنی مانند بونی هاپ و اسلاید کنسل هم از این نسخه حذف شدهاند تا دیگر شاهد آن گیمپلی سرعتی نباشیم. اگر بخواهیم به طور اساسی به این موضوع نگاه کنیم به زودی متوجه میشویم که کند شدن گیمپلی کالاف دیوتی و حذف دو قابلیت واکنشسریع از آن کمی حسوحال نوستالژیک Call of Duty را از بین برده است.
بخش چندنفره Call of Duty: Modern Warfare 2
نقشههای بخش چندنفره Call of Duty: Modern Warfare 2 نسبت به نسخهی قبلی بزرگتر شدهاند. افزایش وسعت نقشههای بازی و همچنین کند شدن گیمپلی باعث شده است تا در بخش چندنفره کالاف دیوتی مدرن وارفیر ۲ شاهد نبردهای آرام و بیروحی باشیم. یکی از موارد منفی که بزرگ شدن نقشهها موجب پررنگتر شدن آن شده است کمپرها هستند که نمیتوان به سادگی هم از کنارشان گذشت. سرورهای بازی در زمان تجربه بخش آنلاین به خوبی عمل میکنند و میتوانید به سرعت وارد آنها شوید.
مود سوم شخص در بازی میتواند تجربهی جدیدی را در اختیارتان قرار دهد و برای مدت طولانی سرگرمتان کند. در بخش سوم شخص شاهد انیمیشنهای روانی هستیم، همچنین این بخش میتواند به عنوان بخش مستقلی به حساب بیاید و تجربهی کاملی را در اختیارتان قرار دهد. بخش Gunsmith هم که محبوبیت فراوانی دارد در این نسخه از کالاف دیوتی شاهد تغییرات ریز و درشتی بوده است. به عنوان مثال دیگر سلاحها به صورت فردی لول آپ نمیشوند و در صورتی که یک اتچمنت را برای یک سلاح باز کنید برای دیگر سلاحهای هم رده در دسترس قرار میگیرند. به همین سبب فرایند لول آپ شدن سلاحها در مدرن وارفیر ۲ سریعتر شده است.
در بخش صداگذاری Call of Duty: Modern Warfare 2 مانند تمامی نسخههای کال آو دیوتی به خوبی عمل میکند و به راحتی حسوحال که در بازی جریان دارد را به شما منتقل میکند. افکتهای صوتی مانند پریدن، دویدن، تیراندازی و تمامی موارد موجود به خوبی طراحی شدهاند و با کمبود خاصی روبرو نیستیم. صداگذاری سلاحهای مختلف در آثار شوتر بسیار دارای اهمیت هستند و خب در این بخشهم میتوان از مدرن وارفیر ۲ لذت برد چرا که هر سلاح صداگذاری منحصر به فرد خود را دارد و تیراندازی با آن عمل لذت بخشی محسوب میشود.
در بخش بصری بازی همه چیز زیبا و چشمنواز هستند. بافتهای اجسام مختلف به خوبی طراحی شدهاند و محیطهایی که در آنها قرار میگیریم هرکدام طراحی منحصر به فردی دارند. طراحی چهرهها بخصوص در کاتسینها بسیار چشمنواز است و گاهی اوقات شما را به یاد فیلمهای هالیوودی میانداز. در بخش فنی باگهای مختلفی وجود داشت که در مدت زمان کوتاهی به واسطهی آپدیتها رفع شد. مواردی مانند افتفریم و مشکلاتی از این قبیل در روند بازی وجود ندارد.
به صورت کلی Call of Duty: Modern Warfare 2 میتواند با طراحی مناسب مراحل مختلف با چاشنی مخفیکاری و همچنین بخش آنلاین سرگرم کننده با قابلیت سوم شخص تجربهی به یادماندنی را برای طرفداران بازیهای اکشن و همچنین گیمرهای علاقهمند به مجموعه Call of Duty رقم بزند.
نکات مثبت | نکات منفی |
---|---|
طراحی مناسب مراحل بخش کمپین | تعداد بالای مراحل مخفیکاری |
داستان جذاب | کند شدن سرعت گیمپلی |
کاتسینهای سینمایی | |
مود سوم شخص در بخش چندنفره | |
گرافیک بصری چشمنواز |
بدترین کالاف دیوتی تاریخ. بعنوان کسی که از سیزن ۱ تا ۵ بازیش کردم میگم
الی و خیلی خوب