راهنما و آموزش راهنمای برنامه‌ها

روت گوشی اندروید چیست؟ + معرفی برنامه‌ها و نحوه انجام آن

آیا دوست دارید هر تغییری را در گوشی خودتان انجام دهید؟ قطعا جواب همه به این سوال مثبت است؛ چراکه همگی دوست داریم گوشی خودمان را آن طور که دلمان می‌خواهد تنظیم کنیم. خبر خوب این است، اگر گوشی هوشمند شما اندرویدی است، به‌راحتی می‌توانید این کار را انجام دهید. اما چطور؟!

به این کار روت گوشی گفته می‌شود و در این مقاله می‌خواهیم به‌طور کامل آن را برایتان توضیح دهیم. پس اگر شما هم دوست دارید تغییرهای دلخواه خودتان را انجام دهید، تا آخر همراه ما باشید.

روت گوشی چیست؟

روت چیست
روت چیست

در تعریف روت موبایل، می‌توان گفت با این کار، شما از یک کاربر ساده به یک مدیر تبدیل می‌شوید. قبل‌از انجام این کار، شما تنها یک کاربر ساده هستید که دسترسی محدودی به گوشی خودتان دارید؛ اما با این کار دسترسی‌تان بیشتر می‌شود. البته این نکته هم در نظر داشته باشید، اگرچه کنترل بیشتری روی تلفن همراه‌تان دارید؛ اما ریسک بیشتری هم برایتان دارد.

در هر گوشی اندرویدی تعدادی اپلیکیشن وجود دارد که از قبل روی آن نصب شده‌اند. این برنامه که تعداد آن‌ها هم کم نیست، در اغلب موارد کاربردی برای شما ندارند. اگر گوشی خودتان را root کنید به‌راحتی می‌توانید برنامه‌هایی که کاربردی برایتان ندارند، حذف کنید. در واقع می‌توان گفت انجام این کار، قفل‌گشایی قابلیت‌های جدید آن است. بسیاری از افراد توصیه دارند این کار را حتما انجام دهید تا بتوانید از برخی از قابلیت‌های جذاب گوشی لذت ببرید.

روت موبایل چه مزیت‌هایی دارد؟

هرچند هنوز افرادی هستند که برای این کار تردید دارند؛ چراکه تولیدکنندگان هشدار می‌دهد اگر گوشی دست‌کاری شود، گارانتی آن باطل می‌شود و امنیت آن به‌ خطر می‌افتد؛ اما این کار مزیت‌هایی دارد که بسیار جذاب است و قطعا شما را ترغیب می‌کند. اگر شما هم تصمیم دارید این کار را انجام دهید، مزیت‌هایی که در ادامه آمده است را حتما بخوانید:

۱. از ظاهر پیش‌فرض اندروید خلاص می‌شوید

ظاهر پیش فرض
ظاهر پیش فرض

شاید شما هم مانند بسیاری افراد از ظاهر پیش‌فرض گوشی‌تان خسته شده‌اید. این ظاهر ساده توسط شرکت‌های سازنده در اختیار کاربر قرار می‌گیرد که خیلی‌ها آن را دوست ندارند. آیا دوست دارید از طراحی و ظاهر ابتدایی خلاص شوید؟ اگر جواب‌تان بله است، پس باید بگویم تنها راه‌کار آن، روت گوشی اندروید است. با انجام این کار می‌توانید از ظاهر زیبا و جذابی که شرکت گوگل طراحی کرده است، لذت ببرید.

در مجله بازار بخوانید: بررسی وضعیت سلامت باتری اندروید

۲. برنامه‌های اضافی حذف می‌شوند

احتمالا شما هم حداقل یک‌بار گوشی نو خریده‌اید. اولین دفعه که آن را روشن می‌کنید، تعداد زیادی اپلیکیشن روی گوشی است. این برنامه‌ها از طرف گوگل و شرکت سازنده گوشی روی آن نصب شده‌ است. شاید تعدادی از این برنامه‌ها به دردتان بخورد؛ اما واقعا بعضی از آن‌ها کاربردی برایتان ندارد و بیشتر مزاحم هستند.

اگر تمایل دارید برای همیشه اپلیکیشن‌های بلااستفاده را حتی نبینید، باید گوشی خودتان را root کنید. با این روش می‌توانید برنامه‌های پیش‌فرضی که به آن‌ها نیاز ندارید، حذف کنید. البته مواظب باشید بعضی از این برنامه‌ها برای گوشی‌تان ضروری است و نباید آن‌ها حذف کنید.

۳. عملکرد گوشی بهتر می‌شود

شرکت‌های سازنده با تنظیمات پیش‌فرضی که روی گوشی‌ها قرار داده‌اند، اجازه نمی‌دهند سرعت آن از حدی کمتر و بیشتر شود. اگرچه شرکت‌ها این کار توجیه می‌کنند؛ اما شاید گوشی شما قدرت پردازش بیشتری داشته باشد و دوست دارید از همه ظرفیت آن استفاده کنید. کاربر با یک عمل ساده می‌تواند به هر اندازه‌ای که دلش می‌خواهد سرعت گوشی خود را کم یا زیاد کند.

البته باید این انتظار را هم داشته باشید افزایش سرعت گوشی، برایتان دردسر هم درست کند. چراکه سخت‌افزار گوشی بیشتر از قبل کار می‌کند، پس قطعا باتری آن زودتر خالی می‌شود. البته این به خود شما بستگی دارد؛ آیا سرعت بیشتر می‌خواهید یا باتری!

۴. جدیدترین ورژن اندروید را نصب کنید

جدیدترین ورژن اندروید
جدیدترین ورژن اندروید

شرکت گوگل هر سال حداقل یک آپدیت جدید android را منتشر می‌کند؛ اما در بعضی از موارد شرکت‌های سازنده گوشی این آپدیت‌ها را دیر در اختیار کاربران قرار می‌دهد. حتی در تعدادی از گوشی قدیمی‌ آن را منتشر نمی‌کنند. شما با روت گوشی خودتان می‌توانید خیلی راحت‌ و حتی سریع‌تر ورژن جدید را نصب کنید.

۵. اپلیکیشن‌های خاص را نصب کنید

بعضی از برنامه بسیار خاص و جذاب هستند؛ اما برای نصب آن‌ها به مشکل می‌خورید. برای این‌که بتوانید این اپلیکیشن‌ها را روی گوشی‌تان داشته باشید، راهی جز root کردن ندارد. البته این برنامه آن‌قدر جذاب هستند که نمی‌توان قید نصب آن را بزنید. در واقع شما با این کار به تعدادی زیادی برنامه دسترسی دارید که فقط روی گوشی root ‌شده می‌توانید نصب کنید.

معایب روت گوشی اندروید

معایب روت
معایب روت

شاید این سوال در ذهن‌تان پیش آمده باشد که آیا این کار ضرر هم دارد؟ بله؛ در کنار مزایایی که اشاره شد، این کار اگر به درستی انجام نشود، مشکلاتی هم درست می‌کند. از معایبی که root گوشی دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش امنیت گوشی‌؛
  • غیر فعال گارانتی گوشی.

پس شما قبل‌از اینکه گوشی را root کنید، باید در مورد آن تحقیق کنید تا دردسرهای کمتری برایتان ایجاد شود. اگر تصمیم‌تان قطعی است و قصد دارید این کار را انجام دهید، ادامه را حتما بخوانید؛ چون روش‌های مختلف را برای شما توضیح داده‌ایم.

در مجله بازار بخوانید: ترفندهای افزایش امنیت گوشی اندروید

چگونه گوشی خود را روت کنیم؟

فعلا عجله نکنید؛ قبل‌از هرکاری باید از گوشی خودتان بک‌آپ بگیرید. اگر مشکلی پیش آمد، باید بتوانید اطلاعات خودتان را بازگردانی کنید. برای این‌که گوشی خودتان را root کنید، باید کمی صبور باشید؛ چراکه یک روش خاص برای این کار در انواع و مدل‌های مختلف اندروید وجود ندارد.

شما با استفاده از دو شیوه می‌توانید این کار را انجام دهید؛ یکی از طریق خود گوشی و دیگری از طریق کامپیوتر یا لپ‌تاپ. هر دو روش به برنامه‌هایی نیاز دارند که باید روی گوشی یا لپ‌تاپ نصب کنید.

برنامه‌های روت موبایل

چندین برنامه مختلف برای این کار وجود دارد؛ اما خیلی مهم است که از چه برنامه‌ای استفاده کنید. در اینجا سعی شده به پنج مورد از بهترین برنامه‌ها اشاره شود:

۱. برنامه King Root

King Root
King Root

یکی از بهترین برنامه‌ها King Root است؛ شما بدون این‌که تخصصی داشته باشید و تنها با چند کلیک ساده می‌توانید گوشی خودتان را root کنید. این اپلیکیشن سرعت بسیاری خوبی برای این کار دارد و به‌همین دلیل در بین کاربران بسیار محبوب است. این برنامه دارای دو ورژن اندروید و ویندوز است و معمولا برای بیشتر گوشی‌ها مناسب است. تیمی که این برنامه را درست کرده است همیشه درحال آپدیت آن هستند.

۲. برنامه Root Genius

Root Genius
Root Genius

یکی دیگر از برنامه‌های خوب، Root Genius است که قابلیت نصب روی گوشی و کامپیوتر را دارد. روی سایت این برنامه لیستی از گوشی‌هایی که به‌طور قطع می‌توانید با آن root کنید، وجود دارد. از گوشی‌های معروف مانند سامسونگ و سونی تا لنوو در این لیست وجود دارد. البته این لیست تنهایی گوشی‌هایی هستند که قبلا با برنامه امتحان شده‌اند و از آن جواب گرفته‌اند. اگر گوشی شما در لیست نبود بدین معنی نیست که نمی‌توانید از این برنامه استفاده کنید. اگر گوشی شما توسط اپلیکیشن شناسایی نشد، یک برنامه تغییر آی‌پی را اجرا کنید و دوباره مراحل را انجام دهید.

۳. برنامه One Click Root

One Click Root
One Click Root

برخلاف دو برنامه قبل، One Click Root تنها برای کامپیوتر مناسب است. اگر گوشی شما از برند HTC است مورد چهارم را بخوانید؛ چراکه این اپلیکیشن برای گوشی‌های این برند کارایی ندارد. البته این برنامه برای بیشتر گوشی‌های دیگر جواب داده است و با خیال راحت می‌توانید از آن استفاده کنید. برای استفاده از One Click Root کافی است آن روی کامپیوتر خودتان نصب کنید و با اتصال گوشی به سیستم آن را روت کنید.

۴. برنامه Kingo Root

Kingo Root
Kingo Root

شما خیلی ساده و تنها با چند کلیک ساده می‌توانید با این اپلیکیشن کار کنید؛ فقط کافی است برنامه را نصب کنید و با چند مرحله ساده گوشی را root کنید. این برنامه سرعت بسیار خوبی برای این کار دارد و بعداز چند دقیقه مراحل تمام می‌شود. معمولا این برنامه برای بیشتر گوشی‌های android مناسب است. این اپلیکیشن از گوشی‌های اندروید ورژن ۲.۳ و بالاتر پشتیبانی می‌کند و بیشتر برندها را می‌توان به کمک آن root کرد.

۵. برنامه iRoot

iRoot
iRoot

یکی دیگر از برنامه‌ها iRoot است. این اپلیکیشن قابلیت روت انواع گوشی را دارد و کارکردن با آن خیلی ساده است. در بیشتر موارد و حدود بالای ۹۰درصد می‌توانید از این برنامه نتیجه بگیرید. حتی می‌توانید عمل Unroot  را انجام دهید.

اگر شما نتوانستید با هیچ‌کدام از این برنامه نتیجه بگیرید، نگران نباشید؛ چراکه برنامه دیگری هم وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. کارایی بیشتر این اپلیکیشن‌ها مانند یکدیگر است و به‌آسانی قابل نصب و استفاده هستند.

روت گوشی بدون کامپیوتر

همان‌طور گفتیم یکی از روش‌ها برای این کار، روش بدون کامپیوتر است؛ در واقع شما باید یکی از برنامه‌هایی که در بالا اشاره شد را روی گوشی خودتان نصب کنید و با اجرای آن عملیات را انجام دهید. اگر یکی از برنامه‌ها را امتحان کردید و در انجام آن ناموفق بودید، ناامید نشوید، برنامه بعدی را امتحان کنید، قطعا یکی از آن‌ها برای شما کارساز است.

برای انجام این کار بدون کامپیوتر باید به چند نکته توجه داشته باشید:

  • قبل‌از هرکاری از اطلاعات خودتان بک‌آپ بگیرید؛
  • گوشی شما به اینترنت متصل باشد؛
  • مقدار شارژ باتری آن بیشتر از ۶۰درصد باشد.

روت گوشی سامسونگ

تجربه نشان داده است که اگر گوشی شما از برند سامسونگ است، برنامه King Root می‌تواند بهترین گزینه باشد. قبل‌از این‌که به هرکاری دست بزنید میزان شارژ گوشی‌تان را بررسی کنید. در قدم بعد وارد تنظیمات شوید و از بخش security  گزینه unknown sourses را غیرفعال کنید.

سپس برنامه را دانلود و نصب کنید. اگر در زمان نصب با خطای امنیتی برخورد کردید، گزینه more details را انتخاب کنید و از روش unsafe  آن را نصب کنید. اکنون:

برنامه را اجرا کنید -> روی گزینه try it کلیک کنید -> در صفحه بازشده گزینه get now را انتخاب کنید تا عملیات شروع شود.

در این مرحله به هیچ‌وجه از برنامه خارج نشوید و بعداز این‌که root کامل شد، گوشی به‌صورت خودکار ریست می‌شود. حالا شما می‌توانید وارد گوشی شوید و از امکانات جدیدی که جلوی دست‌تان است، استفاده کنید.

روت سامسونگ و شیائومی
روت سامسونگ و شیائومی

روت گوشی شیائومی

برای بیشتر مدل‌های شیائومی، برنامه Kingo Root انتخاب خوبی است. ابتدا از اطلاعات خودتان بک‌آپ بگیرید و همچنین مقدار شارژ گوشی بررسی کنید. بعد از آن برنامه را اجرا کنید و منتظر بمانید تا عملیات کامل شود.

البته این نکته هم فراموش نشود که بعداز انجام این کار می‌توانید با نصب برنامه‌های مخصوص از rootشدن گوشی خودتان مطمئن شوید.

مدیر گوشی خودتان باشید

گوشی که الان در دست شماست، محدودیت‌های زیادی دارد؛ به‌عنوان مثال از روز اول که گوشی را تهیه می‌کنید تعدادی برنامه روی آن نصب است که شاید برایتان کاربردی نداشته باشد؛ اما نمی‌توانید آن را حذف کنید. این تنها یکی از محدودیت‌ها بود. برای اینکه خودتان مدیر واقعی گوشی خودتان باشید باید آن را root کنید. روت گوشی را می‌توانید از طریق خود گوشی یا کامپیوتر انجام دهید؛ در هر دو روش شما نیاز دارید یکی از برنامه‌ها را نصب کنید و مراحل آن را با چند کلیک ساده انجام دهید.

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
بابک
پاسخ

عالی