استودیوی بازیسازی دایس که با فرانچایز بتلفیلد شناخته میشود، بازهم توانست با عرضه Battlefield V بازیکنان را به برههای مهم از تاریخ ببرد و با استفادهی درست از المانهای مختلف و گیمپلی جذاب تجربهای به یادماندنی را رقم بزند البته مشکلاتیهم در آن به چشم میخورد. با نقد و بررسی بازی Battlefield V همراه مجله بازار باشید.
بتلفید جزو مجموعههایی به حساب میآید که در تاریخ بازیهای ویدیویی جایگاه منحصر به فردی دارد و از گذشته تا بهحال با انتشار نسخههای مختلف توانسته است بارها نام خود را در ذهن بازیکنان ثبت کند. هرکدام از نسخههای Battlefield حالوهوای خاص خود را منتقل میکنند و شما را در دوران خاصی از تاریخ قرار میدهند. این مجموعههم مانند آثار ویدیویی دیگر در بعضی از نسخههای خود نتوانسته آنطور که باید و شاید خوب عمل کند اما با اینحال میتوان از تجربهی تمامی نسخههای آن لذت برد.
در بتلفیلد وی سازندگان ما را به دوران مهمی از تاریخ کره زمین یعنی جنگ جهانی دوم میبرند. قبل از انتشار بازی یکی از اولین مواردی که بازیکنان را راجب به Battlefield V خوشحال میکرد وجود بخش داستانی بود، نسخههای قبلی بتلفیلد بجز چند مورد محدود دارای بخش داستانی نبودند و وجود بخش داستانی در این نسخه به یکی از نقاط قوت آن تبدیل شد. بخش داستانی Battlefield V، وار استوری نام که دارد که مانند نسخهی اول این اثر است. در این بازی شاهد چهار بخش داستانی مختلف هستیم که هرکدام داستان متفاوتی را روایت میکنند. گفتنی است که بخش چهارم آن در زمان عرضه آماده نبود و مدتی بعد در دسترس بازیکنان قرار گرفت البته این موضوع به بخش داستانی محدود نمیشد و در بخشهای مختلف به چشم میآمد.
بخش داستانی Battlefield V
بهطور کلی بخش داستانی Battlefield V از شرایط خوبی برخوردار نیست. در اولین مرحله داستانی، داستان دو شخصیت در صحراهای آفریقا روایت میشود که در حال تخریب پایگاههای دشمن هستند و در پایان ماموریت به صورت ابرقهرمانی جلوی لشکری از دشمنان مقاومت میکنند. این بخش از بازی تلاش میکند تا مفهوم دوستی فرمانده با سرباز را بهصورت مناسبی به بازیکنان منتقل کند، رابطهای که به خاطر آن سرباز از زندان آزاد شده و حال باید در این ماموریت خود را به فرمانده ثابت کند. در بخش دوم بازی به قسمتهای کوهستانی و برفی نروژ میرویم. در اینجا در نقش دختری به اسم سولو قرار میگیریم که باید از ساخت سلاحی مخوف توسط آلمانیها جلوگیری کند، این بخشهم تاحدودی در بازی نشان دهندهی رابطهی مادر و دختری و نقش مهم زنان در جنگ جهانی دوم است.
قسمت سوم بخش وار استوری Battlefield V روایتگر داستان سربازی با نام سیسه است. او سربازی سیاه پوست است و در جبهه فرانسه میجنگد اما اسالتی سنگالی دارد. سازندگان با ساخت این بخش تلاش کردهاند تا مسائل نژادپرستی را زیر سوال ببرند. در نگاه اول در بخش داستانی بتلفیلد وی شاهد ایدههای جذاب و سرگرم کنندهای هستیم اما مسئلههای مختلفی مانند کوتاه بودن گیمپلی باعث میشود پس از تجربه آن با حسی مواجه میشویم که انگار سازندگان فقط تلاش کردهاند محصولی را با سرعت هرچه تمامتر تولید کنند و زمان زیادی را برای بهبود بخشیدن آن صرف نکردهاند. در بخش شخصیتپردازی در Battlefield V با موارد هیجانانگیز و جذابی روبرو نیستیم، تنها افرادی در بازی حاضر هستند که یک خط یکنواخت را دنبال میکنند و هرطور شده میخواهند مانند یک قهرمان بیعیب و نقص دیده شوند.
با وجود ایرادات متعددی که به بخش داستانی بتلفیلد وی میتوان گرفت این بخش دستخوش نوآوریهایی هم شده است. برای مثال در مراحل مختلف، بازی از روند خطی خود خارج شدهاست و بازیکنان میتوانند با آزادی بیشتری مراحل را به پایان برسانند. این مراحل ماموریتهای مختلفی را در اختیار شما قرار میدهند، شما میتوانید با انتخاب خودتان ماموریتها را به ترتیب دلخواه به پایان برسانید و از وسایل مختلف موجود در نقشه بازی برای پیشبرد هدفهایتان بهره ببرید. این موضوع یکی از کلیدیترین مواردی است که باعث متمایز شدن Battlefield V نسبت به نسخههای قبلی میشود و روند یکنواخت گذراندن مراحل را بهبود میبخشد. در زمان عرضه بازی باگهای متعددی در آن وجود داشت که با انتشار آپدیتها توسط استودیوی دایس تاحد زیادی این باگها برطرف شدند.
پس از این که یک بار بخش داستانی بتلفیلد وی را به اتمام برسانید این حس به شما منتقل میشود که کمپانی دایس نتوانسته به خوبی یک بخش داستانی فاخر را طراحی و تولید کند. تجربهی وار استوری Battlefield V تنها میتواند شما را برای بخش چندنفره آماده کند و اگر فکر میکنید که در بتلفیلد وی بخش داستانی هیجانانگیز و بیعیب و نقصی در انتظار شما است باید همین حالا این فکر را از سرتان بیرون کنید.
بخش چندنفره Battlefield V
بخشی که در تمامی نسخههای Battlefield مورد توجه بسیاری از بازیکنان قرار دارد و در این نسخههم جان دوبارهای به بازی میبخشد، بخش چندنفره است. بخش چندنفره بتلفیلد وی از قسمتها و مودهای مختلفی تشکیل شده است که هرکدام میتوانند برای مدت زمان نسبتا طولانی شما را سرگرم کنند. بخش جذابی مانند Conquest شما را وارد نبردی ۶۴ نفره میکند که در نقشههای بزرگ بازی جریان دارد و شما میتوانید با استفاده از وسایل نقلیه مختلف و همچنین سلاحهای متفاوت به نبرد با دشمنانتان بپردازید. البته این بخش دستخوش تغییراتی شده است و با نسخههای قبلی تفاوتهایی دارد.
در صورتیهم که دوست دارید تجربهای بدون وجود لوازم زرهای و هوایی داشته باشید، میتوانید به بخشهایی مانند Death Match و Domination بروید. در این بخشها شما در نقشههایی کوچک قرار میگیرید و باید دشمنان را صرفا به قتل برسانید تا به تعداد مورد نیاز برسید یا مناطق مختلف را برای زمانی مشخص در اختیار تیم خود دربیاورید. به غیر از بخش مودهای مختلف که در Battlefield V شاهد تنوع خوبی از آنها هستیم، بازی دارای نقشههای متنوع و مطلوب است. نقشهها هرکدام نسبت به منطقهای که در آن قرار دارند از معماری و طراحی مختلفی برخوردار هستند و حسوحال خوبی را به بازیکنان منتقل میکنند. به طور کلی نقشههای طراحیهای مناسبی دارند و عملکرد بالانسی را نسبت به تیمها در اختیار بازیکنان قرار میدهند.
کلاسهای مختلف در Battlefield V
در بتلفیلد وی شاهد وجود سه کلاس همیشگی یعنی مدیک، ساپورت و اسالت هستیم. تفاوتی که در این بخش نسبت به نسخههای قبلی وجود دارد این است که بعضی از قابلیتهای کلاسی مانند مدیک برای همه افراد در دسترس است. به عنوان مثال در صورتی که یکی از دوستان شما در طول بازی جان خود را از دست بدهد تمامی افراد تیم میتوانند او را احیاء کنند. البته باید در نظر داشته باشید که افرادی که کلاس خاص را استفاده میکنند با سرعت بیشتری میتوانند قابلیتهای آن کلاس را انجام دهند.
موتور بازیسازی که دایس برای ساخت Battlefield V از آن استفاده کرده، فراست بایت است. در بخشهایی این موتور باگهایی را دارد اما نمیتوان قدرت بینظیر آن را در نمایش جلوههای بصری نادیده گرفت. گرافیک بصری بتلفیلد وی شرایط خوبی دارد. در بخشهایی مانند شفقهای قطبی در نروژ و منطقههای صخرهای آفریقا همهچیز چشمنواز هستند. بخش طراحی چهره و لباس کرکترها دارای باگهایی جزئی است که میتوان از آنها چشم پوشی کرد.
تخریب اجسام مختلف مانند ساختمانها و مکانهای سنگی به خوبی انجام میشود و نمیتوان جذابیت قدرت فراست بایت را نادیده گرفت. در بخش بهینهسازی بازی همهچیز خوب انجام شده است و خبری از افت فریم و کندی نیست. بخش جلوههای صوتی، Battlefield V حرفهایی برای زدن دارد. در قسمت صداگذاری سلاحهای مختلف، انفجار، پرواز هواپیما و موارد دیگر بتلفیلد وی عالی عمل میکند، صداگذاریها بسیار مناسب و واقع گرایانه هستند.
در آخر با وجود کوتاه بودن و ضعفهای بخش داستانی بازی Battlefield V نمیتوان از آن به صورت تک نفره برای مدت زیای لذت برد. اگر میخواهید برای مدت طولانی سرگرم بتلفیلد وی شوید حتما با دوستانتان یک تیم چندنفره تشکیل بدهید و به تجربهی بخش مولتی پلیر بتلفیلد بنشینید. این اثرهم از همان دسته آثار دایس است که با وجود داشتن بخش داستانی نمیتواند آنطور که باید شاید برای مخاطبین تجربهی جذاب و دوستداشتنی را رقم بزند اما همچنان به دلیل Battlefield بودن ارزش تجربه کردن را دارد.
نکات مثبت | نکات منفی |
---|---|
بخش چندنفره سرگرم کننده | بخش داستانی ضعیف |
نقشههای متفاوت در بخش چندنفره | شخصیتپردازی ضعیف در بخش داستانی |
قابلیت احیا کردن برای همه افراد تیم | کوتاه بودن بخش داستانی |
گرافیک بصری چشمنواز | باگهای مختلف |
انیمیشن تخریب ساختمانها و سنگها | آماده نبودن تمام بخشهای بازی در زمان عرضه |
صداگذاری واقع گرایانه |
سلام من بازی رو دانلود کردم ولی چند تا دشمن میکشی و پیشروی میکنی بازی میپره بیرون کارت گرافیکمم آپدیته فقط به کشتن دشمن حساسه