اخبار برنامه‌ها خبر

اینستاگرام به دلیل افشای اطلاعات با جریمه سنگین مالی مواجه شد

مقامات اروپا از عملکرد اینستاگرام رضایت ندارند و به همین‌خاطر این کمپانی را با یک جریمه ۴۰۰ میلیون دلاری توبیخ کرده‌اند‌. به گفته مقامات اتحادیه اروپا، اینستاگرام نتوانسته است اطلاعات کاربران کودک شبکه اجتماعی خودش را خوب مدیریت کند و به همین خاطر باید هرچه زودتر خود را با قوانین مصوب اروپا در این زمینه هماهنگ کند. 

متا در بیانیه‌ای در این باره می‌گوید: «اکانت هر شخصی که کمتر از هجده سال سن داشته باشد، به‌طور اتوماتیک در هنگام عضویت در اینستاگرام به حالت خصوصی درمی‌آید، تا فقط کسانی که فرد می‌شناسد بتوانند پست‌های او را ببینند و بزرگسالان نمی‌توانند به نوجوانانی که آن‌ها را دنبال نمی‌کنند، پیام خصوصی بدهند.» این شرکت حالا می‌خواهد برای این حکم درخواست تجدیدنظر کند.

کمپانی‌های تکنولوژی از نظر امنیتی بسیار زیر ذره بین هستند
کمپانی‌های تکنولوژی از نظر امنیتی بسیار زیر ذره بین هستند

اینستاگرام در این پرونده متهم به نقض قوانین عمومی حفاظت از داده (GDPR) به دو طریق شده است. اول، این شرکت به کاربران نوجوان اجازه داده اکانت تجاری بسازند و از این راه، اطلاعات آن‌ها در معرض دسترس عموم قرار گرفته است (کاربران گاهی اوقات برای دسترسی به ابزارهای آماری و تحلیلی اکانت خود را به حالت تجاری در می‌آورند). دوم، این شرکت ظاهرا اکانت برخی از نوجوانان را به‌صورت پیش‌فرض عمومی کرده است.

باید اشاره کرد این سازمان نظارتی در ایرلند، بر اساس مقررات حفظ حریم خصوصی اتحادیه اروپا، نظارت بر بسیاری از شرکت‌های فناوری آمریکایی را که در دوبلین، پایتخت ایرلند دفتر دارند، بر عهده دارد. متا در واکنش به این قضیه طی بیانیه‌ای به Politico گفته که حدود یک سال قبل، تنظیمات پیش‌فرض حساب‌های کاربری عمومی را به‌روزرسانی کرده و اکنون صفحات افراد زیر ۱۸ سال پس از ایجاد حساب کاربری، به صورت پیش‌فرض روی مود خصوصی تنظیم می‌شود. بنابراین تنها افرادی که آن‌ها را فالو کرده‌اند می‌توانند پست‌های آن‌ها را ببینند. این کمپانی همچنین در ادامه افزود:«ما نحوه‌ی محاسبه این جریمه را قبول نداریم و قصد داریم نسبت به آن اعتراض کنیم.»

امروزه بحث‌های امنیتی مهم‌ترین موضوعات غول‌های تکنولوژی را تشکیل می‌دهند و به همین علت، گوگل تقریباً از یک ماه پیش، به تمام شرکت‌ها و توسعه‌دهندگان برنامه اعلام کرده که باید فرم‌های امنیتی و توضیح کامل دسترسی‌های اپلیکیشن‌ها به دیتاهای مختلف را به این کمپانی تحویل دهند، وگرنه محصولاتشان از پلی استور حذف می‌شود و امکان بروزرسانی آن‌ها نیز وجود نخواهد داشت. توسعه‌دهندگان چند روز دیگر فرصت دارند تا این موارد را به اطلاع گوگل برسانند و از حذف اپلیکیشن‌هایشان در پلی استور جلوگیری کنند.

یکی از مهم‌ترین دلایل این قوانین سختگیرانه، این است که چند روز پیش، گوگل به دلیل برخی تنظیمات اندرویدی پنج سال قبل، شصت میلیون دلار استرالیا (حدود چهل و سه میلیون دلار آمریکا) جریمه شد. دادگاهی در استرالیا که پارسال در این زمینه شروع به تحقیق کرده بود، تشخیص داد که این تنظیمات، کاربران را درباره جمع‌آوری اطلاعات مکانی آن‌ها گمراه کرده. شاکی این پرونده، کمیسیون رقابت و مصرف‌کنندگان استرالیا (ACCC) بوده که گوگل را در سال ۲۰۱۹ به چنین تخلفی متهم کرده.

این کمیسیون، گوگل و زیرمجموعه‌های استرالیایی‌اش را به دلیل ارائه توضیحات گمراه‌ کننده درباره جمع‌آوری و استفاده از اطلاعات موقعیت مکانی کاربران در تلفن‌های اندرویدی، از اواسط سال ۲۰۱۷ تا اواخر ۲۰۱۸، متهم کرده بود. پارسال، دادگاهی در استرالیا متوجه شد که گوگل قانون مصرف‌کنندگان در این کشور را نقض کرده، چرا که به برخی کاربران اندروید گفته تنظیمات تاریچه موقعیت مکانی (Location History) تنها تنظیم حساب کاربری گوگل است که اطلاعات لوکیشین کاربران را جمع‌آوری و نگهداری می‌کند، اما این درست نیست.

تگ ها

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها