بازی Men of War 2 تازه‌ترین نسخه از فرنچایز محبوب Men of War محسوب می‌شود که انتظار داشتیم از کیفیت بیشتری برخوردار باشد اما آنطور که می‌خواستیم به صلاحیت اصلی ما و ساختار انتظاراتی‌مان نرسیده است. با نقد و بررسی بازی Men of War همراه مجله بازار باشید.

Men of War از آن دسته مجموعه‌هایی حساب می‌شود که می‌توانیم آن‌ را یکی از پیشکسوتان سبک جنگ جهانی بنامیم. اولین نسخه از بازی‌های Men of War که با ژانر معروفش یعنی استراتژی و تاکتیکی بود، در سال ۲۰۰۴ منتشر شد و از آن زمان تا به‌حال اتفاقات بسیار زیادی برای این مجموعه افتاده و موارد بسیار زیادی را رقم زده است. در مرحله‌ی اول باید بگویم که نسخه‌های جدیدتر، نسبت‌به نسخه‌های قدیمی‌تر، تفاوت چندانی از لحاظ ساختار و جزئیات نکرده‌اند اما در کلیات آن‌ها تفاوت‌هایی دیده می‌شود که حائز اهمیت هستند.

۱۰ دلیل برای این که پلی استیشن از ایکس باکس بهتر است

و حالا زمان به یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین شماره‌های این فرنچایز رسیده است یعنی بازی Men of War 2. این اثر نشان می‌دهد که چگونه یک مجموعه‌ی بسیار محبوب می‌تواند با انتخاب‌هایی اشتباه در مسیر غلطی قرار بگیرد؛ بازی در کلیت ماجرا خوب است اما در جزئیات کمی منفی و توخالی عمل می‌کند که کاربران را دل‌زده خواهند کرد. اما آیا Men of War 2 ارزش تجربه کردن دارد یا خیر؟ برای مطالعه‌ی پاسخ این سوال، بایستی تا پایان همراه باشید.

نقد و بررسی بازی Men of War 2

یکی از نکاتی که در مراحل اولیه‌ی بازی به آن برخورد کردم بخش «سینگل‌پلیر» بازی بود، شاید در نگاه اول ساده و ناچیز به‌نظر آید اما موردی است که حداقل من و حتی دیگر همکاران و کاربران را هم آزرده‌خاطر کرده است. متاسفانه بازی‌های زیادی وجود دارند که حتی در بخش «تک‌نفره» نیز نیازمند وصل شدن به اینترنت هستند اما این مورد شاید بیشتر جنبه‌ی امنیتی داشته باشد اما امنیتی از نوع تجاری‌اش، نه چیزی که باعث افزایش جذب کاربران یا احساس آرامش‌شان شود. برای ورود به بخش «تک‌نفره» که هیچ المان آنلاینی هم در خود جای نداده است نیازمند اینترنت بودم و در قبالش می‌بایست به سرورهای بازی هم وصل می‌شدم، شاید باور نکنید اما «بیست‌دقیقه» منتظر ماندم تا بخش تک‌نفره برایم باز شود.

شما طبیعتا زمانی‌که یک بازی آنلاین و اکشن‌محور را تهیه می‌کنید، می‌خواهید خارج از موارد داستانی پیچیده و حتی چالش‌های اضافه، سریعا وارد بازی شوید و از دنیای واقعی دوری کنید اما Men of War 2 با این حرکتی که انجام داد و نکته‌ی بسیار منفور و غیرمنتظره‌ای که از خود نشان داد، من را ناامید کرد و انرژی عصبی زیادی را از من گرفت. فرض کنید شما «هزینه» کردید و در قبالش می‌خواهید فرصت را از دست نداده و به‌سرعت وارد بازی شوید اما بازی سورپرایزتان می‌کند و می‌گوید، لطفا چند دقیقه‌ی دیگر تلاش کنید؛ چه اتفاقی میفتد؟ طبیعی است، روحیه‌تان از بین می‌رود و نسبت‌به ادامه‌ی بازی سرد می‌شوید.

بخش‌های Men of War در کلیت خوب هستند اما در جزئیات همانند یک اثر سطحی عمل می‌کنند

اگر آرام‌آرام از این موارد عبور کنیم به گسترده‌های بیشتری می‌رسیم. محتوای بخش تک‌نفره از کیفیت داخلی خوبی برخوردار است؛ درواقع حالت تک‌نفره چندین مدل‌دیزاین دیگر را نیز پوشش می‌دهد. در مرحله‌ی اول، حالت استوری یا همان داستانی را در اختیار داریم که شامل سه ماموریت بزرگ با محوریت نیروهای شوروی، آمریکا و آلمان می‌شود و هرکدام از این ماموریت‌ها هم به‌خودی‌خود، شامل چند مرحله‌ی مختلف و متعدد دیگر نیز خواهند شد که همین باعث افزایش نرخ جذابیت بازی می‌شود.

من اعتقاد دارم که بازی Men of War 2 از منظر داستان‌گویی سعی بر این داشت که ساختار دیزاین سبک استراتژی را در بخش Story بشکند و به مدل خودش رفتار کند اما آنطور که باید نمی‌تواند به‌خوبی و مثبت ظاهر شود چرا که بازی‌های استراتژیک نسبت‌به ابعاد و سبک متفاوت‌شان، کمی کنترل شده باید پردازش کنند و داستان بگویند وگرنه به‌ضرر بازیکنان و سازنده تمام خواهند شد مگر اینکه از قبل، این موضوع مشخص شده باشد. بعضی اوقات گفتگوهای بین بازی آنقدر طولانی می‌شود که در این میان می‌توانید به تماشای یک فیلم کوتاه بنشینید و از آن لذت ببرید تا اینکه پای بحث‌های بی‌فایده‌ی سربازان آلمانی بایستید. بازی از منظر استراتژیک و نبردهای تاکتیکی به‌خوبی طراحی شده و این موضوع در همان چپتر اول قدرت‌نمایی می‌کند.

۸ بازی اساسینز کرید با بهترین مبارزات و بهترین سیستم کمبت نقد و بررسی بازی Men of War 2

اگر دقت کرده باشید در تیتر از عبارت «جنگ جهانی خونین»‌ استفاده کرده‌ام که به واقعیت هم همین است. در طول گیم‌پلی بارها و بارها شاهد ماجراهای نفس‌گیر، تنش‌زا، خونین و واقع‌گرایانه‌ای خواهید بود که شما را با خود همراه کرده و به عمق فاجعه‌ی جنگ جهانی می‌برند. گیم‌پلی بازی Men of War 2 واقعا بی‌رحم و خونین‌وار طراحی شده است و می‌تواند نفس‌ها را در سینه‌ها حبس کند. در این بازی شما می‌بایست از هوش هیجانی،‌ هوش استراتژیک و مدیریتی‌تان، به‌خوبی استفاده کرده و نحوه عملکرد دشمن را تحلیل کنید؛ برای مثال نباید از سر «جو یا عصبانیت» تمام نیروهایتان را به مقابله با دشمن بفرستید چرا که شکست خواهید خورد، در نتیجه سازندگان در این مورد مثبت عمل کرده و جلوه‌ی جدی بودن جنگ را به‌تصویر کشیده‌اند. نبردهای تک‌به‌تک هم از اهمیت بالایی برخوردار هستند و نسبت‌به دیگر جنگ‌ها،‌ سریع‌تر عمل می‌کنند.

درست است که Men of War 2 تجربه‌ی ضعیف‌تری نسبت‌به بازی‌های گذشته‌ی این فرنچایز محسوب می‌شود و با عملکرد کمی متفاوتش نتوانست آنطور که باید و شاید ظاهر شود اما به‌خاطر ریتم تند گیم‌پلی‌اش و به‌واسطه‌ی طراحی استراتژیک، تاکتیکی، خونین‌وار و واقع‌گرایانه‌اش، موفق شد کیفیت خوبی را در خود ایجاد کند و حداقل به یک بازی سرگرم کننده و متوسط تبدیل شود که گاهی اوقات خسته کننده شده و گاهی اوقات نیز هیجان‌زده‌تان خواهد کرد اما در هر صورت به‌عنوان یک بازی «متفاوت» رفتار می‌کند. این را می‌بایست در این پاراگراف اضافه کنم که ریتم تند بازی، زمانی‌که با هوش مصنوعی ضعیف Men of War 2 ترکیب می‌شود،‌ می‌تواند به‌راحتی شما را عذاب دهد اما گاهی اوقات هم می‌شود که AI رفتار طبیعی‌تری را از خود نشان می‌دهند و کمی بهتر عمل می‌کنند. مسیریابی‌ها هم متاسفانه با باگ‌های مختلفی روبرو هستند که امیدواریم در آپدیت‌های بعدی برطرف شوند.

بازی Men of War 2 بیشتر برای کسانی که در گذشته با این مجموعه آشناییت داشته‌اند مناسب است تا کسانی که می‌خواهند تازه سراغ این بازی بروند البته برعکس این تعریف را هم می‌شود در نظر گرفت، اما در یک حالت «افراد تازه‌وارد» هم می‌توانند جذب گیم‌پلی بازی شوند، آن حالت یک شرط دارد و آن شرط نیز چیزی جزء «صبوری» نیست. اگر صبور باشید بازی Men of War 2 به‌شدت می‌تواند شما را حداقل برای «۲۰» ساعت سرگرم نگه دارد و تجربه‌ی جذابی را به شما ارائه دهد. مفهوم‌های اکشن مختلفی هم در این بازی دیده می‌شوند که با حالات و آیتم‌های متعدد نظامی ترکیب شده‌اند، برای مثال، ترکیبی از کماندوها، پیاده‌نظام‌ها، تانک‌ها و دیگر آیتم‌های جنگی را می‌بینیم که به‌خوبی در بازی آورده شده و هدایت می‌شوند و حتی می‌توانند حس واقع‌گرایانه‌ی عمیقی را نیز تزریق کنند.

بررسی بازی Animal Well | پیکسلی چالش‌برانگیز نقد و بررسی بازی Men of War 2

بخش تک‌نفره بازی همانطور که اشاره کردیم، حالات مختلفی را دارد که هرکدام از این حالت‌ها، سرعت و تنوع بالا و غنی‌ای را به شما ارائه می‌دهند. نوبتی هم باشد نوبت بخش مولتی‌پلیر است که زیاد برای Men of War 2 صدق نمی‌کند چرا که بیشتر برای حالت تک‌نفره طراحی شده است اما در مجموع می‌تواند در بخش چندنفره نیز تجربه‌ی خوبی را به ارمغان بیاورد؛ پیشنهاد من این است که اول «آیتم‌های خود را در بخش تک‌نفره» توسعه دهید و بعد از آن به‌سراغ بخش «چندنفره» حرکت کنید، در این زمان کم‌تر کسی وجود خواهد داشت که بتواند با شجاعت زیادی، با شما مقابله کند؛ چرا که شما کوله‌باری از محتواها را در کوله‌پشتی‌تان خواهید داشت.

بررسی بازی Stellar Blade | انتشار انحصاری سونی پس از مدت‌ها انتظار

بازی Men of War 2 در مجموع مشکلات مختلفی دارد که به‌واسطه‌ی گیم‌پلی جذاب این اثر، کمی از شدت‌شان کم می‌شود؛ از حیث گرافیک نیز بازی هویت معمولی خود را مانند همیشه به‌جای می‌گذارد اما از منظر جزئیات بصری مانند بارش باران یا اثرگذاری گلوله‌ها و بمب‌ها بر خاک، خوب عمل می‌کند. در بخش موسیقی و صداگذاری نیز Men of War 2 اگر یک‌سری تنظیمات نامنظم را در نظر نگیریم، کیفیت خوبی را ارائه می‌دهد. اگر علاقه‌مند به بازی‌های استراتژيک و جنگ‌جهانی‌محور هستید و دل‌تان به نبردهای خونین تنگ شده است، بازی Men of War 2 پیشنهاد خوبی برای شما است البته به‌مدت ۲۰ تا نهایت ۳۰ساعت.

Loading