پس از مدتها انتشار نسخه پرو پلی استیشن ۵ یا همان PS5 Pro با قیمت ۶۹۹ دلاری عرضه شد. آیا سونی توانسته تغییرات مفید و ارزشمندی را در پلی استیشن ۵ پرو ایجاد کند که با قیمت بسیار بالاتر از نسخه اسلیم ارزش خرید داشته باشد؟ با نقد و بررسی پلی استیشن ۵ پرو همراه مجله بازار باشید.
کمپانی سونی در سال ۲۰۲۰ کنسول پلی استیشن ۵ را روانه بازار کرد و توانست در مدت زمانی کوتاه به جایگاه مناسبی از فروش و محبوبیت در میان گیمرها دست پیدا کند. PS5 به واسطه طراحی متفاوت و همچنین پیشرفت سخت افزاری چشمگیر نسبت به نسل قبل بعد از مدت زمان اندکی به کنسول مورد علاقه بسیاری از گیمرها تبدیل شد. چندی پیش هم پلی استیشن ۵ اسلیم در دونسخه دیسک خور و دیجیتال با بهینه سازیهای مختلفی از نظر ظاهری و سخت افزاری نسبت به نسخه استاندارد عرضه شد که جامعه وسیعتری از گیمرها را به سمت خود جذب کرد. حالا شاهد عرضه نسخه پرو یا حرفهای پلی استیشن ۵ هستیم که با توجه به قیمت گذاری سرسام آور خود سوالات زیادی را در ذهن گیمرها قبل از خرید ایجاد میکند. پلی استیشن ۵ پرو بخریم یا نه؟
ادعاهای سونی راجب پلی استیشن ۵ پرو
مواردی که سونی در مورد پی اس فایو پرو روی کاغذ به آنها اشاره میکند به این صورت است؛ افزایش قدرت پردازش به ۱۶.۷ ترافلاپس، پایداری نرخ فریم ریت و بهبود آن، پشتیبانی از وای فای ۷، افزایش دوبرابری قدرت ریت ریسینگ، پشتیبانی از رزولوشن ۸k و همچنین دریافت ۱۲۰ فریم پایدار در رزولوشن ۴k البته با قابلیت PSSR هم میتوانید بخشی از بازیهای PS4 را به لطف هوش مصنوعی با شفافیت و کیفیت بهتری تجربه کنید. به طور کلی موارد گفته شده نمیتوانند بخش عمدهای از گیمرها را مجاب به خرید PS5 Pro کند یا آنها را سوق دهد تا کنسول فعلی خود را با پلی استیشن ۵ پرو تعویض کنند. برای پاسخ به این سوال که پلی استیشن ۵ پرو بخریم یا نه بیایید کمی جزئیتر به موضوع نگاه کنیم.
خوشبختانه یا متاسفانه با رشد چشمگیر صنعت بازیهای ویدیویی از نسل هفتم و بالا رفتن کیفیت آثار ویدیویی نمیتوان مانند گذشته جهشهای گرافیکی را به سادگی لمس کرد. برای مثال با انتشار اثری مانند رد دد ۲ در سال ۲۰۱۸ با آن کیفیت این انتظار میرفت که تا مدت زمان نسبتا طولانی نتوانیم شاهد اثری با پیشرفت گرافیکی اعجابانگیز باشیم. به همین واسطه باید به شما بگویم که اگر به دنبال پیشرفتهای گرافیکی چشمگیر در یک کنسول میان نسلی هستید به هیچ عنوان سراغ خرید PS5 Pro نروید. به طور کلی نه تنها پلی استیشن ۵ پرو بلکه هیچ کنسول میان نسلی دیگر هم نمیتواند این توقع را برآورده کند. اصولا هدف عرضه کنسولهای میان نسلی بر پایه بهبود جزئی تجربه نسبت به نسخههای اصلی نهادینه شده است و نمیتوان ایرادی هم به آن وارد کرد. سوال اصلی دقیقا اینجا مطرح میشود که، آیا PS5 پرو میتواند به عنوان یک کنسول میان نسلی تجربه بهبود یافته و ارزشمندی را ارائه دهد یا نه؟
پیشرفت نرخ فریم ریت در پلی استیشن ۵ پرو
اولین نکته هائز اهمیت در کنسولهای نسل نهم سونی فریم ریت بازیهایشان محسوب میشود. یکی از نکاتی که اکثر گیمرها به آن اهمیت میدهند اجرای روان بازی است. با توجه به ضعفهای کنسولهای نسل نهم سونی در بخش فریم ریت، سازندگان بازیهای ویدیویی بخش انتخاب گرافیک یا فریم ریت را به آثارشان افزودند. یعنی شما یا باید بازی را با بالاترین جزئیات گرافیکی با فریم پایین تجربه کنید یا این که از جزئیات گرافیکی دل بکنید و یک تجربه روان ۶۰ فریم داشته باشید. یکی از دلایل اصلی سونی برای عرضه PS5 Pro از بین بردن این مشکل است. این موضوع که این پیشرفت در زمینه فریم ریت و اجرای بازی میتواند شما را تا حدی راضی کند که ۱۵۰ دلار بیشتر خرج کنید، فکر نمیکنم موضوعی منطقی به نظر برسد.
البته اگر جزو افرادی هستید که به طور مداوم به بازی کردن میپردازید و به یک نمایشگر با کیفیت و با نرخ بروزرسانی بالا دسترسی دارید همچنین اجرای روان بازیها با بالاترین کیفیت از دغدغههای اصلیتان محسوب میشود شما دقیقا افراد هدف کمپانی سونی محسوب میشوید که پلی استیشن ۵ پرو را برایتان طراحی کردهاند پس میتوانید آن را تهیه کنید و به بهترین شکل ممکن از تجربه کردن بازیهای مورد علایقتان لذت ببرید.
اجرای بهتری بازیها در PS5 Pro
افزایش قدرت سیستم گرافیکی و رسیدن آن به عدد ۱۶.۷ ترافلاپس در پی اس فایو به خوبی به چشم میآید. به عنوان مثال پلی استیشن ۵ پرو میتواند حتی آثاری را که مخصوص این کنسول طراحی نشدهاند را با پیشرفت ۴۵ درصدی نسبت به نسخه قبلی اجرا کند. طبق بررسیهای انجام شده حداقل بهبود گرافیکی آثار مختلف چیزی حدود ۳۵ درصد است. یکی از آثاری که تابحال روی کنسولها به خوبی اجرا نشده بود الدن رینگ است که در پلی استیشن ۵ پرو به سادگی در بالاترین کیفیت با نرخ رفرش ریت ۶۰ فریم اجرا میشود.
قابلیت PSSR هم که با استفاده از هوش مصنوعی به کمک بهبود کیفیت بازیها میآید میتواند به خوبی از پس وظیفه خود بربیاید. این قابلیت هم رزولوشن بازیها را به ۴K میرساند و هم نرخ فریم آنها را بالا نگه میدارد. زمانی که در مقابل یک صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت آثاری مانند رد دد ۲ را روی PS5 Pro تجربه میکنیم با بهترین کوالیتی و پرفورمنس روبرو هستیم این موضوع نشان میدهد سونی به هدف خود در کنسولهای میان نسلی نسل نهم دست پیدا کرده است.
در بخش طراحی پی اس فایو پرو گام خاصی برداشته نشده است. تنها موردی که در نگاه اول به چشم میخورد و تفاوت آن را با نسخه اسلیم و استاندارد مشخص میکند خطهای مشکی روی کنسول است که تعداد آنها از یک به سه افزایش پیدا کرده و فضای بیشتری را اشغال میکنند. حافظه داخلی پلی استیشن ۵ پرو به ۲ ترابایت افزایش پیدا کرده است اما درایو دیسک از آن حذف شده که به نظر من این موضوع یکی از نقاط ضعف آن محسوب میشود. برای استفاده از درایو دیسک در PS5 Pro باید یک هزینه ۸۰ دلاری دیگر هم انجام بدهید. طبیعتا کنسولی که حرفهای طراحی میشود باید دارای قابلیتهای حرفهای بر روی خود هم باشد. ارتفاع ۳۸۸ میلی متری، عرض ۸۹ میلی متری و ۲۱۶ میلی متر عمق به همراه وزن ۳.۲ از دیگر نکات طراحی پی اس فایو پرو محسوب میشوند.
در آخر پلی استیشن ۵ پرو به عنوان یک کنسول میان نسلی تا حد زیادی در تمامی بخشهای مختلف به خوبی عمل میکند و میتوان به عنوان یک کنسول میان نسلی روی آن حساب باز کرد. شاید اگر رقبای بیشتری در مقابل سونی قرار داشتند او مجبور میشد قیمت گذاری متفاوتی را انجام دهد و گیمرها برای تهیه یک کنسول میان نسلی مجبور به پرداخت همچین هزینه سنگینی نبودند. اگر هنوز نمیدانید که پلی استیشن پرو برای شما انتخاب مناسبی است یا نه باید به این موضوعات توجه کنید، شما گیمر حرفهای هستید؟ از یک صفحه نمایش با کیفیت استفاده میکنید؟ با پرداخت هزینه ۶۹۹ دلاری مشکلی ندارید؟ بهبود گرافیک و روان بودن آثار برایتان بسیار مورد اهمیت است؟ با پاسخ دادن به این سوالات میتوانید تصمیم خود را برای تهیه کردن یا نکردن پلی استیشن ۵ پرو نهایی کنید.
نکات مثبت | نکات منفی |
---|---|
افزایش قدرت پردازش گرافیکی | قیمت بالا |
افزایش قابل مشاهده پایداری و نرخ فریم ریت بازیها | فقدان درایو دیسک |
قابلیت PSSR | |
افزایش حجم حافظه داخلی به ۲ ترابایت |
نظرات