هفتاد سی، به صورت آنلاین اکران شد، بلاخره پس از گذشت مدتها پرفروشترین فیلم سینمایی ایران از فیلیمو به صورت آنلاین اکران شد. موضوع امروز این مقاله از مجله بازار بررسی فیلم هفتاد سی خواهد بود، این فیلم در زمان اکرانش در سینما سر و صدای زیادی به پا کرد، در ادامه معلوم خواهد شد که این فروش و حجم از توجه کار رسانهها بوده یا اینکه ۷۰/۳۰ این پتانسیل را داشته است.
فیلم سینمایی هفتاد سی، اولین تجربه کارگردانی بهرام افشاری عزیز محسوب میشود، ساخت این پروژه برای بهرام افشاری گام بزرگی در کارنامه کاری او است، چرا که اولین ساختهی او تبدیل به پرفروشترین ساختهی تاریخ سینما ایران شده است. استارت ساخت فیلم ۷۰ سی از سال ۱۴۰۲ خورد شد، پس از اینکه مراحل پیش تولید فیلم تمام میشود، هفتاد سی با تبلیغات بسیار ویژه در تاریخ ۷ آذر ۱۴۰۳ به روی پردههای سینما میرود. فیلم سینمایی ۷۰ سی به کارگردانی بهرام افشاری، تهیهکنندگی ابراهیم عامریان و بازی بازیگرانی چون بهرام افشاری، هوتن شکیبا، الهه حصاری، صدف اسپهبدی، حسین پاکدل، ناهید مسلمی، مهدی حسینینیا و… توانسته است، در مدت ۶ ماه چیزی حدود ۳۶۰ میلیارد تومان فروش داشته باشد تا رکورد گیشه سینما ایران را بزند.
اکران آنلاین هفتاد سی، تفاوت زمین تا آسمان این اثر را با سینما نشان خواهد داد، شاید در وهلهی اول حرفم کمی گنگ به نظر بیاید ولی وقتی این جمله را موشکافی کنیم، به خوبی میفهمید که منظورم چیست. از اینجا شروع کنیم که تماشای یک فیلم در سینما و خانه تفاوت بسیار زیادی دارد، حال اگر این تماشا به صورت تکی باشد، این تفاوت چند برابر خواهد شد؛ زمانی که شما درون سینما یک اثر را تماشا میکنید، انبوه جمعیت حضور دارد، موقعی که یک سکانس درحال پخش است، اگر با آن قسمت از فیلم چندین نفر بخندند، این خنده تداوم پیدا میکند و بیشتر افراد حاضر در سالن سینما میخندند، چرا؟ چون خنده یک چیز مورثی است اما اگر شما فیلم را به صورت تکی ببینید، دیگر خبری از این اتفاق نیست، چرا؟ چون شما آن اثر را با تمرکز بیشتری تماشا میکنید و به جزئیات آن خیلی بیشتر از افراد داخل سینما واقف هستید، به همین خاطر است که میگویم: اکران آنلاین هفتاد سی، تفاوت زمین تا آسمان این اثر را با سینما نشان میدهد.
داستانی از جنس جامعه ولی قابل حدس
فیلم هفتاد سی اینطور شروع خواهد شد که دو خانواده سطح پایین جامعه به همراه یک پیرمرد در یکی از ساختمانهای فرسوده کنار شهر زندگی میکنند. صاحب ملک قصد دارد این مکان را تخریب کند اما برات امینی (بهرام افشاری) و پرویز (هوتن شکیبا) مانع این کار میشوند و برای مدت ۲ ماه از صاحب ملک فرصت میگیرند. پرویز که در سطح شهر میچرخد، تبلیغات یک قرعهکشی میلیاردی را میبیند، این تبلیغات باعث میشود تا او بقیه اعضای آن خانه را مجاب کند تا در قرعهکشی شرکت کنند تا بلاکم یکی از آنها برنده قرعه کشی شود. داستان از این موضوع کمی فاصله میگیرد و به سراغ یکی دیگر از شخصیتهای حاضر درون فیلم میرود که بیشتر داستان از این پس روی دوش او خواهد چرخید.
از یک جایی به بعد، هفتاد سی روی شاخ یعقوب ایرجی (سیاوش طهمورث) خواهد چرخید، یعقوب اینطور وارد فیلم خواهد شد، درون اتوبوسی که در آن خانه ساکن است، حالش بد میشود، پرویز و برات آن را به بیمارستان میبرند، از آنجایی که هزینه بیمارستان به شدت زیاد میشود، برات و پرویز به دکتر میگویند که پول هزینههای درمان یعقوب را ندارند، دکتر نیز آنها را به سراغ یک دکتر خیر میفرستد. زمانی که دکتر جدید، پرونده پزشکی یعقوب را میبیند، او را جواب میکند و میگوید: نهایت تا یک هفته زنده بماند. برات و پرویز به خانه برمیگردند و این موضوع را با خانوادهی خودشان درمیان میگذارند، پس از گذشت این شب، در فردای آن روز در خانه زده میشود، پرویز به جلوی در میرود و انبوهی از آدم، با ماشینهای لوکس را میبیند، به او میگویند که یعقوب ایرجی برنده ۳۰ میلیارد تومانی قرعه کشی شده است.
این خبر برای خانوادههایی که درون آن مخروبه زندگی میکنند، یک خبر بسیار خوشحال کننده است اما تا جایی که متوجه خواهند شد که یعقوب قرار است تا یک هفته زنده بماند. برات و پرویز دوباره پیش دکتر میروند تا راهحلی برای این اتفاق پیش روی آنها بگذارد، دکتر در جواب به آنها میگوید: سعی کنید آن را خوشحال نگه دارید، با بازگشت برات و پرویز از دکتر، برات از یعقوب میپرسد که چه چیزی تو را خوشحال خواهد کرد، یعقوب در جواب به آن میگوید: دوست دارم با خاتون (مادر پرویز) ازدواج کنم. پرویز در ابتدا مخالفت میکند ولی با کش و قوسهای فروان درنهایت راضی میشود. ادامهی داستان هفتاد سی به خوشحال نگه داشتن یعقوب میگذرد تا اینکه در لحظههای آخر با کلی ماجرا و سختی آنها برنده جایزه میشوند. در آخر هم با سکانس پایانی، فکر نکنم چیزی نصیب برات و پرویز شود چون خانواده یعقوب بعد از مدتها به سراغ او آمادهاند.
آیا فیلم ۷۰ سی ارزش این حجم از توجه و فروش را داشت؟
با توجه به داستانی که کمی پیش شرح داده شد، نظر شما در رابطه با فروش و توجه به فیلم هفتاد سی چیست؟ اگر بخواهیم با دیدی بیطرف نسبت به این قضیه نظر دهیم، داستان فیلم آنچنان جذابیت و چیز خاصی ندارد و اگر کمی درون آن تامل کنید، بیشتر داستان برای شما قابل حدس خواهد شد، این خودش یک ضعف بزرگ درفیلمنامه است. حال به سوال اصلی خواهیم رسید، پس چرا فیلم موفق شده است؟ علت اصلی این موفقیت حضور بازیگرانی چهره و سرشناس در فیلم است؛ اگر بهرام افشاری و هوتن شکیبا درون فیلم ۷۰ سی حضور نداشتند، قطعا این قضیه بلکل برعکس میشد و شما شاهد یک اثر کمفروش و کمتوجه بودید، پس علت اصلی اینکه هفتاد سی تبدیل به پرفروشترین فیلم تاریخ سینما ایران شده است، به خاطر حضور بهرام افشاری و هوتن شکیبا است.
پس، از بعد داستانی نمیتوان به فیلمنامه ۷۰ سی نمرهی آنچنانی داد، چرا که عامل موفقیت فیلم داستان نیست. علت اصلی موفقیت، بازیگران ۷۰ سی هستند،.هنرمندانی که در این فیلم ایفای نقش میکنند، پیشتر هنر بازیگری خودشان را در ژانر کمدی نشان دادهاند؛ این امر در فیلم هفتاد سی نیز حاکم است و نقشهای اصلی یعنی بهرام افشاری و هوتن شکیبا به زیبایی هرچه تمام نقش خودشان را ایفا میکنند. نقشهای اصلی فیلم را کنار بگذاریم و به سراغ دیگر شخصیتها برویم، مابقی کاراکترهای فیلم آنچنان نقش خیره کنندهای ایفا نمیکنند که لازم باشد دربارهی آنها یک تحلیل جامع داشت، در مجموع ایفای نقش بازیگران مکمل فیلم، خیلی عادی است و برخی از آنها شخصیت پردازیهای جالبی ندارند و اصلا چشمگیر نیست تا جایی که عدم حضور آنها در فیلم احساس نخواهد شد.
نقد فیلم ۷۰ سی را اینطور به پایان برسانیم: اگر میخواهید فیلم برای شما جذاب به نظر بیاید و خنده بگیرد، حتما آن را دسته جمعی تماشا کنید و تنها آن را نبینید، چرا که شوخیها و کمدیهای سریال در آن سطحی نیستند که بتوانند به صورت تنهایی از شما خنده بگیرند. فیلم هفتاد سی نیز مثل مابقی ساختههای کمدی این چند سال اخیر، روبهرو طنزهای لودهوارنه رفته است و اصلا محتوای خاصی ندارد، اگر نگاهی به ساختههای کمدی چند سال پیش بیاندازید، متوجه منظورم خواهید شد، شما اگر هفتاد سی را یک بار ببینید، دیدن دوبارهی آن برای شما تازگی نخواهد داشت و اصلا شاید آن را نبینید. این یک ساختهی کمدی جدید است، اگر بخواهم حرفم را برای شما با یک مثال شرح دادم، پرفروشترین فیلم کمدی حال حاضر را با یکی از پرفروشترین فیلمهای کمدی گذشته یعنی اخراجیها مقایسه خواهم کرد، هنوز که هنوز گاهی اوقات فیلم اخراجیها تازگی دارد و تماشای آن لذت بخش خواهد بود. مطلب را اینطور به پایان برسانم، هفتاد سی فروش و توجهاش را مدیون چهرههای خودش و تبلیغات است.
هر فیلم که بهرام افشاری توش باشه از هر فیلمی بهتر خواهد بود
بهرام دوست داریمممم ممنون که هستی امید وارم در آینده بتونم باهات فیلم بازی کنم
دوست دارم
خیلی لوس و بی م،ه
بلهخوشحالمیشیمبههمونبروزرسانیها
و. اپلیکیشنهایجدیدبسندهوفیلمهایکمدیرانقدنکنید✅💙
چرت و پرت نگو
خیلی دوست داشتم
خدا رو شکر ، کارگردان هیچ نقشی در مقاله شما نداشت. اما متاسفانه نقش بسزایی در فیلم داشته است.البته متاسفانه رو نوشتم که همسو با مطلب نویسی شما باشم.
اصلا فیلم بدرد بخوری نبود دیالوگهای طولانی و بی مزه داستان بی سر و ته چرا مردم ابن همه پول دادن نمیدونم شاید فکر کردن مثل فیلم فسیل