بازی Marvel Rivals یک بازی آنلاین چند نفره است که در تمامی بخشهایش شباهتهای زیادی به بازی محبوب Overwatch دارد. در مارول ریوالز قهرمانان مختلفی از دنیای ماورل حضور دارند که میتوانید با انتخاب آنها به مبارزه با دیگر بازیکنان بپردازید. با نقد و بررسی بازی Marvel Rivals همراه مجله بازار باشید.
اگر از طرفداران بازیها آنلاین چند نفره باشید بیشک تا بحال نام اورواچ به گوشتان خورده است. این اثر گیمپلی سرگرم کننده و همچنین نسبتا پیچیدهای دارد، در این بازی گیمرها در دو تیم مختلف تقسیم میشوند و باید با انتخاب کرکتر خود با تیم مقابل به مبارزه یپردازند. کرکترهای بازی به سه دسته مختلف تقسیم می شوند که گیمرها باید با توجه به استراتژی تیمشان آنها را برای پیروزی به کار بگیرند. بازی Marvel Rivals هم دقیقا گیمپلیای مشابه با اورواچ دارد با این تفاوت که شما در مبارزاتتان از کرکترهای محبوب دنیای ماورل استفاده میکنید.
بازی Marvel Rivals یا اورواچ به سبک ماورل
در جای جای گیمپلی Marvel Rivals میتوان رد پای بازی اورواچ را به خوبی مشاهده کرد. طراحی قدرتهای قهرمانهای مختلف، دسته بندی نوع هیروها و حتی طراحی گیم مودهای بازی همه و همه در مارول ریوالز همانند اورواچ شکل گرفتهاند. برای مثال در اورواچ مود اسکورت وجود دارد، در این مود یکی از تیمها باید یک شئ را هدایت کند تا به منطقه تیم حریف برساند و در همین حین تیم حریف باید از انجام این کار جلوگیری کند. یکی از مودهای مارول ریوالز دقیقا به همین صورت است البته این موضوع برای تمام گیم مودهای دیگر بازی هم صدق میکند.
جدا از بخش گیمپلی در بخش طراحی منوها و رابط کاربری بازی Marvel Rivals هم شاهد شباهتهای بسیاری به اورواچ هستیم. گویا سازندگان بازی در زمان طراحی تمام بخشها تلاش کردهاند تا دقیقا همه چیز را طبق ساخته موفق بلیزارد شکل بدهند. در قسمت طراحی گیمپلی قهرمانهای مختلف شاهد تجربه خوبی هستیم، سازندگان طراحی قهرمانان را بر پایه کامیکهای آنها انجام دادهاند که این موضوع جذابیت نبردها را دوچندان میکند. در طول تجربه بازی گاهی اوقات شاید این احساس به گیمرها دست بدهد که طراحی کرکترها بالانس نیست و برخی از آنها نسبت به دیگران از قدرت بیشتری برخوردار هستند. نمیتوان این موضوع را نقطه ضعف بزرگی در گیمپلی در نظر گرفت زیرا به مرور زمان میتواند به خوبی اصلاح شود و برای یک اثر تازه منتشر شده امری طبیعی محسوب میشود.
با وجود طراحی درست و مناسب کرکترها در بازی Marvel Rivals گاهی اوقات بالا گرفتن شدت مبارزات میتواند گیج کننده باشد. برای مثال در مبارزات شلوغ ناگهان متوجه میشوید از ناکجا آباد شخصی دارد شما را با مشتهای آهنین خود مورد ضرب و شتم قرار میدهد و دقیقا زمانی که میخواهید به خودتان بیایید و واکنشی نشان دهید دیگر کار از کار گذشته و کشته شدهاید.
مبارزات در بازی Marvel Rivals
در طول بازی Marvel Rivals جایی برای پنهان شدن و کم کاری وجود ندارد. با توجه به این که نبردهای تن به تن در حال حاضر نسبت به کارتیمی اولویت بیشتری دارند بردهای به دست آمده آنچنان رنگ و بوی کارتیمی را به خود نمیگیرند. در اکثر مواقع نتایج به نفع تیمی است که بیشترین آسیب را وارد کرده است. از نظر استراتژی تیمی انتظار میرود قهرمانهای ساپورتر و هیل کننده هم در وارد کردن آسیب به دشمنان و به قتل رساندنشان سهیم باشند تا بتوان آن طور که باید از تجربه بازی مارول ریوالز لذت برد. در حین تجربه Marvel Rivals شاهد صحنههای کسل کننده و خسته کننده نیستم و در تمام لحظات بازی در جریان است. با وجود نقشهها و کرکترهای مختلف انتظار میرود به مرور زمان تکنیکها و استراتژیهای مختلف روی پر رنگتری را از خود نشان دهند.
در تمام مدت بازی پس از مردن گیمرها میتوانند شخصیت خود را تغییر دهند. این مسئله باعث میشود در روند تجربه مارول ریوالز شاهد انعطاف بالایی باشیم. در تنشها و نبردهای وقت اضافه تعادل گیمپلی آن طور که باید خود را نشان نمیدهد و در اکثر اوقات میتوان متوجه شد که کدام تیم پیروز میشود و کدام تیم شکست میخورد. یکی از مواردی که بازی Marvel Rivals را نسبت به اورواچ نوآرانه میکند تخریب پذیری بخشهای مختلف نقشه است. بخشهای مختلف از حمله دیوارها، سقف و حتی پلهای سنگی در بازی میتوانند تخریب شوند که جذابیت زیادی را به آن میافزایند. یکی از نکات منفی بخش نقشهها را میتوان پویا نبودن آنها و تنگ بودن بیش از حد بعضی از قسمتها دانست. تنگ بودن بخشهای مختلف نقشه موجب میشود تعادل مبارزات میان دو تیم گاهی اوقات بهم بخورد.
تنوع قهرمانها و نقشههای متنوع در مارول ریوالز
در زمان انتشار بازی مارول ریوالز دارای ۸ نقشه مختلف با قابلیت تخریب پذیری و جذابیت بالا است. انیمیشنهای بازی Marvel Rivals هم به طور کلی از طراحی جذابی برخوردار هستند که میتوان برای نمونه به گل سر سبد آنها یعنی تبدیل بروس بنر به هالک اشاره کرد. بازی در شروع دارای ۳۳ قهرمان مختلف است که با ورود به آن میتوانید از همه آنها به طور رایگان استفاده کنید. طراحی کرکترها و همچنین فضای بازی هم حال و هوای کامیک طور دارند که میتوانند حس خوبی را به گیمرها منتقل کنند.
بازی Marvel Rivals به صورت کاملا رایگان در دسترس است. همچنین در بخش پاداش و جوایز بازی موارد زیاد رایگانی وجود دارند که میتوان با کامل کردن چنلجهای مختلف به آنها دست یافت. این موارد شامل اسکین کرکترها و همچنین موارد مختلف دیگری میشوند. همچنین این امکان وجود دارد که به طور جداگانه و با پرداخت مبلغی به اسکینهای متنوعتری دست پیدا کرد.
شاید بازی Marvel Rivals نتواند مانند دیگر آثار اکشن چندساله اخیر انقلابی را در بازیهای چند نفره ایجاد کند و محصولی کپی محسوب شود. با این حال این اثر تجربهای متفاوت را در اختیار گیمرها قرار میدهد که میتوان برای مدت زیادی سرگرم آن شد. به نظر شما چه چیزی جذابتر از این است که با دوستانتان در کنارهم جمع شوید، هرکدام قهرمان محبوب مارولتان را انتخاب کنید و با دشمنان به مبارزه بپردازید؟ نظر شما چیست؟ آیا بازی Marvel Rivals به عنوان یک بازی مولتی پلیر ارزش تجربه کردن دارد یا خیر؟
نکات مثبت | نکات منفی |
---|---|
گیمپلی جذاب و سرگرم کننده | شباهت بیش از اندازه به اورواچ |
تنوع کرکترها و نقشههای بازی | کم رنگ بودن اثر کار تیمی در نبردها |
تخریب پذیری محیط | |
گرافیک بصری جذاب |
شباهت داشتن به یک بازی دیگه یک نکته منفیه؟ تازه وقتی که همین رو میشه راجب خود اورواچ نسبت به تیم فورترس۲ گفت.
و البته اگر به اندازه کافی بازی رو انجام داده باشید میتونید به راحتی درک کنید نداشتن یک فرانتلاینر خوب یا یک هیلر پشت سرت چقد روی بازی تاثیر میذاره. نه تنها این بلکه سیستم تیم آپ بازی حتا سینرژی داشتن تیمی رو بیشترش هم میکنه. تنها کارکترایی که به تیم زیاد کاری ندارن دایور ها هستن که تازه همون ها هم بدون یک تانک خوب نمیتونن به کارشون برسن.
کاش نکته های منفی واقعی مثل سیستم لول آپ بتلپس رو نام میبردید. یا موومنت های کارکتر هایی که گاهی درست کار نمیکنن. با اینکه امتیاز بازی رو بالا دادید هنوزم بهش برچسب های اشتباه چسبوندید که بتونید خودتون رو نقاد صدا کنید.