مقایسه سریال Fallout با سری بازی‌های Fallout
اخبار سینما و انیمیشن انتخاب سردبیر سینما نقد و بررسی

مرور ارجاع‌های ویدیو گیمی به کار رفته در سریال Fallout

شکست پیاپی اقتباس‌های سنیمایی و تلویزیونی از روی بازی‌های ویدئویی در طول دو دهه گذشته به خوبی نشان می‌دهد که انتقال یک بازی ویدئویی موفق به یک مدیوم کاملا متفاوت، کار بسیار سختی است و دست یافتن به یک اقتباس سینمایی یا تلویزیونی موفق از روی یک بازی ویدئویی، به همین سادگی‌ها نیست. با این وجود اما در سال‌های اخیر، شاهد چند اقتباس بسیار موفق بوده‌ایم که تا حد زیادی باعث شکسته شدن طلسم اقتباس‌های ضعیف از روی بازی‌های موفق و پرطرفدار شده‌اند. از موفقیت فیلم‌های سینمایی Sonic the Hedgehog گرفته تا سریال تلویزیونی The Last of Us که موفقیت‌هایش اگر بیشتر از بازی‌هایش نباشد، کم‌تر هم نیست. حالا نوبت به بازی‌های Fallout رسیده تا شاهد انتشار یک سریال تلویزیونی از آن‌ها باشیم.

خوشبختانه اقتباس تلویزیونی صورت گرفته از روی سری بازی‌های Fallout، با موفقیت‌های بسیار بزرگی همراه بوده و شاهد یکی از بهترین اقتباس‌های ویدئوگیمی تاریخ هستیم. در این مطلب می‌خواهیم به مرور تمامی رفرنس‌های صورت گرفته از بازی‌های Fallout در سریال فال اوت بپردازیم و ببینیم سازندگان این سریال، تا چه اندازه جزئیات موجود در سری بازی‌های Fallout را مورد مطالعه قرار داده‌اند و در سریال Fallout به کار برده‌اند. از استفاده از موسیقی متن‌های معروف سری بازی‌های Fallout گرفته، تا اشاره به بسیاری از المان‌های گیمپلی و داستانی به کار رفته در این بازی‌ها. با مرور رفرنس‌های ویدئوگیمی موجود در سریال فال اوت در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

هشدار اسپویلرهای داستانی: توجه داشته باشید که در متن پیش رو اسپویلرهای داستانی زیادی از سریال Fallout وجود دارند. پس اگر هنوز تماشای فصل اول این اثر را به پایان نرسانده‌اید، بهتر است مطالعه‌ی این متن را به بعد از تماشای کامل سریال موکول کنید.

مقایسه سریال Fallout با سری بازی‌های Fallout

War, War never changes

“جنگ، جنگ هیچوقت تغییر نمی‌کند”: تمامی نسخه‌های منتشر شده در سری بازی‌های Fallout با این دیالوگ از هنرپیشه معروف ران پالمن آغاز می‌شوند. جمله “جنگ، جنگ هیچوقت تغییر نمی‌کند” پایه ثابت ثانیه‌های آغازین تمام بازی‌های Fallout بوده و حالا نویسندگان سریال Fallout نیز تصمیم گرفته‌اند نمایش تلویزیونی خود را نیز با همین جمله معروف آغاز کنند.

صفحه Please Stand By: یکی دیگر از المان‌های تصویری معروف به کار رفته در سری بازی‌های Fallout، صفحه Please Stand By است که اغلب بر روی صفحه نمایشگر تلویزیون‌های از کار افتاده در سراسر جهان آخرالزمانی Fallout به نمایش در می‌آید. در سریال Fallout نیز چندین بار شاهد به نمایش درآمدن صفحه Please Stand By هستیم. برای مثال در بخش حمله به والت ۳۳ در اپیزود اول سریال، صفحه Please Stand By را مشاهده می‌کنید که برروی دیوارهای این پناهگاه زیرزمینی به نمایش درآمده و اشاره‌ی مستقیمی دارد به صفحه حاوی همین جمله در تلویزیون‌های موجود در بازی‌های Fallout.

استفاده از طراحی مشابه والت‌ها در سریال: بخش زیادی از اتفاقات سریال فال اوت  در والت ۳۳ جریان پیدا می‌کنند و سازندگان سریال نیز برای طراحی این والت به طور کامل از والت‌های اصلی بازی Fallout 4 و بازی Fallout 76 الهام گرفته‌اند. البته استفاده از عبارت “الهام گرفتن” شاید در اینجا درست نباشد. چرا که سازندگان سریال جزء به جزء والت ۳۳ را مشابه والت‌های اصلی در این دو بازی طراحی کرده‌اند. از درب‌های اتاق‌ها و رنگ دیوارها گرفته، تا صندوق‌های پستی و حتی دروازه اصلی پناهگاه. والت ۳۳ موجود در سریال Fallout به طور کامل مشابه والت‌های اصلی در دو بازی Fallout 4 و Fallout 76 طراحی شده است.

نقد و بررسی سریال Fallout

سکانس بمباران هسته‌ای: یکی از سناریوهای مشابه به کار رفته در سریال Fallout و بازی Fallout 4، همان سکانس معروف بمباران هسته‌ای است که در آن شخصیت اصلی داستان درحالی که فرزندش را در آغوش کشیده، به سمت پناهگاه‌های زیرزمینی فرار می‌کند. البته که سکانس بمباران هسته‌ای در سریال فال اوت از لحاظ داستانی تفاوت‌های فاحشی با همین سکانس در بازی Fallout 4 دارد، اما همچنان شباهت‌های زیادی بین این دو سکانس موجود در سریال Fallout و بازی Fallout 4 پیدا کرد. از جمله چشم‌انداز انفجار بمب‌ها بر فراز یک شهر بزرگ و همچنین رنگ‌بندی‌های اصلی به کار رفته در این سکانس.

ماموریت برای یافتن پدر: خط داستانی سریال Fallout در رابطه با شخصیت اصلی سریال، لوسی است که به دنبال پیدا کردن پدرش، از پناهگاه خارج می‌شود و پا به دنیای آخرالزمانی بیرون از پناهگاه می‌گذارد. در بازی Fallout 3 نیز در جریان یک سناریوی مشابه، شخصیت اصلی بازی بعد از سال‌ها از پناهگاه خارج می‌شود تا پدرش را در جهان آخرالزمانی بیرون از پناهگاه پیدا کند.

مهارت‌های S.P.E.C.I.A.L: در سری بازی‌های Fallout، یک سیستم  نقش‌آفرینی تحت عنوان سیستم S.P.E.C.I.A.L تعبیه شده است که در آن بازیکنان می‌توانند مهارت‌های مختلف خود را ارتقا دهند. در سریال Fallout نیز چندین مرتبه به مهارت‌های کسب شده توسط شخصیت اصلی داستان، لوسی، اشاره می‌شود. از مهارت لوسی در تعمیر لوله‌های آب گرفته تا مهارت بسیار زیادش در حرف زدن با غریبه‌ها و جلوگیری از مبارزه‌های غیرالزامی. در سریال فال اوت به طور مستقیم به سیستم S.P.E.C.I.A.L اشاره‌ای نشده، اما به خوبی مشخص است که سازندگان سریال به دنبال اختصاص دادن مهارت‌های نشات گرفته از این سیستم برای کاراکترهای اصلی سریال، بوده‌اند.

مقایسه سریال Fallout با سری بازی‌های Fallout

شخصیت لوسی طوری نقش‌آفرینی شده که گویا درحال مشاهده ماجراجویی یکی از شخصیت‌های اصلی معمولی در سری بازی‌های Fallout هستیم

برنامه تلویزیونی Grognak The Barbarian: در یکی از اپیزودهای سریال Fallout گروهی از کودکان را می‌بینیم که مشغول تماشای یک برنامه تلویزیونی به اسم Grognak The Barbarian هستند. Grognak The Barbarian اسم یک کاراکتر خیالی است که در تمامی بازی‌های Fallout حضور دارد و بارها به آن اشاره شده است. در بازی Fallout 76 با جمع‌آوری کمیک‌های Grognak، می‌توانید به یک سری پِرک (Perk) جدید برای ارتقای شخصیت اصلی خود دسترسی پیدا کنید. با توجه به پیشینه‌ی کاراکتر Grognak در سری بازی Fallout، به نظر می‌رسد کودکانی که مشغول تماشای برنامه تلویزیونی Grognak The Barbarian هستند، تا انتهای این اپیزود سریال Fallout، یکی از مهارت‌های اصلی خود را ارتقا بدهند.

شخصیت The Ghoul مجهز به پِرک The Bloody Mess: در یکی از سکانس‌های بسیار جذاب سریال Fallout، شخصیت غول (The Ghoul) را مشاهده می‌کنیم که درحال مبارزه با گروهی از راهزنان است و با هر شلیکی که انجام می‌دهد، حجم زیادی از خون و اعضای بدن راهزنان را در محیط پخش می‌کند. در بازی‌های Fallout، یک پِرک با اسم The Bloody Mess وجود دارد که دقیقا همین کار را با دشمنان شما در بازی انجام می‌دهد. اینطور که از شواهد پیداست، ظاهرا سازندگان سریال Fallout پِرک The Bloody Mess را برای کاراکتر غول فعال کرده‌اند.

قوانین یکسان مبادله در دنیای سریال و بازی: در دنیای بازی‌های Fallout فروشندگان زیادی وجود دارند که چندین گزینه برای معامله کردن پیش روی بازیکنان قرار می‌دهند. Salvage (بازیافت)، Buy (خرید)، فروش (Sell) و Trade (مبادله) از جمله گزینه‌هایی هستند که فروشندگان موجود در دنیای بازی‌های Fallout  پیش روی شما قرار می‌دهند. در یکی از سکانس‌های موجود در سریال Fallout، یکی از همین فروشندگان را می‌بینیم که چهار قانون اصلی مباله در دنیای Fallout را بر روی یک بنر حک کرده‌اند.

مقایسه سریال Fallout با سری بازی‌های Fallout

سریال Fallout پر از تکنولوژی‌هایی است که پیش از این در سری بازی‌های Fallout مشاهده کرده‌ایم. از جمله گجت‌های پوشیدنی Pip Boy که به امضای اصلی سری Fallout تبدیل شده‌اند

گجت پیپ‌بوی: درست مثل بازی‌های Fallout، در سریال Fallout نیز اعضای والت‌های زیرزمینی، هر کدام به یک پیپ‌بوی مجهز شده‌اند. Pip Boyها، گجت‌های پوشیدنی پیشرفته‌ای هستند که در بازی‌ها کاربردهای بسیار زیادی از جمله نقشه، مدیریت Inventory، دسترسی به رادیو و … را برای بازیکن به ارمغان می‌آورند. از قضا شخصیت اصلی سریال فال اوت یعنی لوسی نیز به یک پیپ بوی مجهز شده و تقریبا به تمامی امکانات این گجت دسترسی دارد. استفاده از تکنولوژی‌های والت‌تک، تنها با استفاده از یک پیپ‌بوی امکان‌پذیر است و در سریال Fallout نیز به خوبی به این نکته مهم اشاره شده است.

ترانه‌های آشنا: با اینکه هیچ یک از ایستگاه‌های رادیویی موجود در سری بازی‌های Fallout در سریال Fallout وجود ندارند، خیلی از ترانه‌های کلاسیک و قدیمی به کار رفته در سری بازی‌ها، در اپیزودهای مختلف سریال Fallout حضور دارند. برای مثال ترانه Orange Colored Sky، یکی از معروف‌ترین ترانه‌های به کار رفته در سری بازی‌های Fallout است که نخستین بار در تبلیغات تلویزیونی بازی Fallout New Vegas استفاده شده بود و بعدها در هر دو بازی Fallout 4 و Fallout 76 نیز حضور داشت و حالا در سریال Fallout آن را می‌شنویم. ترانه Rain Must Fall نیز یکی دیگر از ترانه‌های معروف سری Fallout است که در سریال Fallout شانس شنیدن دوباره‌ی آن را داشته‌ایم.

آیا سِرُم مرموز سریال فال اوت، ارجاعی به بازی Fallout 4 و Fallout 76 است؟

ترمینال‌های کامپیوتری کلاسیک: یکی دیگر از تکنولوژی‌های معروف سری بازی‌های Fallout که در سریال Fallout مورد استفاده قرار گرفته‌اند، ترمینال‌های کامپیوتری رترو و قدیمی طراحی شده توسط استودیوی Bethesda هستند که پیش از این در تمامی نسخه‌های سری بازی Fallout مورد استفاده قرار گرفته بودند و حالا به لطف سریال Fallout، وارد یک مدیوم کاملا جدید شده‌اند و همچنان به بقای خود ادامه می‌دهند. رابط کاربری سبزرنگ و طراحی منوی کلاسیک این کامپیوترها همچنان به همان شکل در سریال Fallout مورد استفاده قرار گرفته و حس و حال کلاسیک و آشنای بسیار خاصی به این سریال تلویزیونی بخشیده است. حتی پروسه‌ی جالب هک کردن پسوردها در این کامپیوترها نیز کاملا مشابه نمونه‌های قبلی در سری بازی‌های Fallout طراحی شده است.

روبات‌های Mr. Handy: یکی دیگر از تکنولوژی‌های آشنای قرض گرفته شده از سری بازی‌های Fallout، روبات‌های Mr. Handy هستند که بیشتر طرفداران جدید سری Fallout، با مراحل ابتدای بازی Fallout 4 با آن‌ها آشنا شده‌اند. در سریال Fallout نیز با یکی از همین روبات‌های Mr. Handy مواجه می‌شویم. با این تفاوت که اینبار شخصیت بسیار شرورتری به خود گرفته و خبری از آن دستیار صمیمی و دلسوز موجود در بازی Fallout 4 نیست.

مقایسه سریال Fallout با سری بازی‌های Fallout

ظاهرا کاراکتر ماکسیموس صرفا برای به دست آوردن یک پاور آرمور به گروه Brotherhood of Steel ملحق شده. درست مثل تمامی بازیکنان در طول سری بازی Fallout

سلاح‌های آشنا: در طول سریال Fallout ده‌ها سلاح کوچک و بزرگ را مشاهده می‌کنیم که به طور مستقیم از بازی‌های Fallout برگرفته شده‌اند و از طراحی یکسانی برخوردارند. از پیستول ۱۰mm بازی Fallout 4 گرفته تا رایفل‌های لیزری که جزو قدرتمندترین سلاح‌های موجود در دنیای Fallout به شمار می‌روند. در اپیزود پایانی سریال فال اوت، همچنین سلاح Lazer Pistol را نیز مشاهده می‌کنیم که سربازان NCR از آن استفاده می‌کنند. از سلاح‌های به کار رفته توسط ماکسیموس گرفته، تا سلاح‌های شخصیت The Ghoul، سریال Fallout پر از سلاح‌های آشنایی است که از سری بازی‌های Fallout به ارث برده.

تجهیزات همیشگی از جمله Jet و Stimpack: در دنیای سری بازی‌های Fallout، یکی از بهترین راه‌ها برای درمان زخم‌ها و بازیابی سلامت شخصیت اصلی، استفاده از سرنگ‌های Stimpack است که به خوبی در سریال Fallout به کارایی مفید آن‌ها اشاره شده است. علاوه بر این Stimpackها، یکی دیگر از تجهیزات همیشگی شخصیت‌های اصلی در بازی‌های فال اوت، Inhalerهایی به نام Jet هستند که برای ارتقای موقتی قدرت مبارزه‌ای استفاده می‌شوند. در سریال Fallout نیز به حضور این Jetها اشاره شده و حتی در اپیزود ابتدایی سریال و در جریان حمله راهزنان به والت ۳۳ می‌بینیم که یکی از راهزنان از یک Jet برای افزایش قدرت مبارزه‌ای خودش استفاده می‌کند. در سریال Fallout همچنین به حضور پک‌های Rad Away نیز اشاره شده است که برای پاکسازی آسیب‌های رادیواکتیوی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

غذاهای آشنا: در دنیای سری بازی‌های Fallout تعداد زیادی از مواد غذایی وجود دارد که فقط و فقط در جهان Fallout یافت می‌شوند و حالا به سریال Fallout نیز راه پیدا کرده‌اند. یکی از معروفترین آیتم‌های خوراکی در جهان بازی‌های Fallout، نوشیدنی Nuka Cola است که در سریال Fallout نیز حضور دارد. نوشیدنی‌های Sunset و همچنین آب‌های تصفیه شده و خالص، از جمله دیگر نوشیدنی‌هایی هستند که سریال Fallout از سری بازی‌های Fallout به ارث برده است. یکی دیگر از غذاهای بسیار معروف بازی‌های Fallout که به سریال Fallout راه پیدا کرده، Iguana on a Stick (یک سیخ ایگوانا) است که در تمامی بازی‌ها وجود دارد و حالا در سریال Fallout رنگ و لعاب واقعی‌تری به خود گرفته. در یکی از اپیزودهای فصل اول سریال فال اوت، کااراکتر ماکسیموس را داریم که در والت ۴ یک جعبه پر از خوراکی‌های متنوع دریاافت می‌کند. جالب است بدانید که تمامی خوراکی‌های موجود در این جعبه، در دنیای بازی‌های Fallout وجود دارند.

مقایسه سریال Fallout با سری بازی‌های Fallout

با اینکه سگ ژرمن شپرد موجود در سریال Fallout اسمش Dogmeat نیست، ولی همه ما به خوبی می‌دانیم که این سگ با الهام از سگ موجود در بازی Fallout 4 خلق شده است.

سگ همراه شخصیت اصلی: در بازی Fallout 4 یکی از همراهان شخصیت اصلی، یک سگ ژرمن شپرد است که با اسم Dogmeat شناخته می‌شود و در طول تمام مراحل این بازی می‌توانید او را همراه خود داشته باشید. در سریال Fallot نیز یک ژرمن شپرد دیگر داریم که شخصیت‌های داستان را برای رسیدن به هدفشان همراهی می‌کند.

هیولاهای آخرالزمانی: از گاو جهش ژنتیکی یافته‌ی دو سر گرفته تا خرس رادیواکتیوی، سریال Fallout پر از موجودات تغییریافته‌ای است که فقط و فقط در جهان آخرالزمانی سری بازی‌های Fallout یافت می‌شوند. همچنین سوسک‌های عظیم‌الجثه‌ی موجود در تمامی نسخه‌های سری بازی‌های Fallout، از جمله موجودات جهش‌یافته‌ای هستند که به سریال فال اوت راه یافته‌اند و تقریبا در تمامی اپیزودهای فصل اول این سریال دیده می‌شوند.

پاور آرمورهای همیشگی Fallout: از اولین نسخه در سری بازی‌های Fallout تا بازی Fallout 76، پاور آرمورها همواره جزو پایه ثابت‌های این سری بوده‌اند و همه بازیکنان همیشه به دنبال راهی برای به دست آوردن یکی از این پاور آرمورها در بازی‌های Fallout بوده‌اند. در سریال Fallout نیز به لطف حضور گروه Brotherhood of Steel، ورژن T-60 این پاور آرمورها را مشاهده می‌کنیم که به خاطر شخصیت ماکسیموس، در خط داستانی سریال اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کنند.

سریال فال‌اوت: پنج حزب دنیای فال‌اوت که به آن‌ها اشاره نشد

کشتی گروه Brotherhood of Steel: اگر بازی Fallout 4 را تجربه کرده باشید، قطعا کشتی هوایی گروه Brotherhood of Steel را به خاطر دارید که به یکباره در آسمان بازی ظاهر می‌شود و خطوط داستانی متعددی را نیز به خود مرتبط می‌سازد. در سریال Fallout نیز فرصت ملاقات با ورژن سینمایی این کشتی هوایی را به دست آورده‌ایم که واقعا از جذابیت بسیار زیادی برخوردار است و طرفداران دوآتیشه‌ی بازی Fallout 4 را تحریک به تجربه‌ی دوباره‌ی این بازی می‌کند.

شهرها و جناح‌های مختلف: در دنیای سری بازی‌های Fallout چندین شهر متفاوت وجود دارند که هرکدام مقر فرماندهی تعدادی از جناح‌های اصلی و قدرتمند موجود در دنیای بازی محسوب می‌شوند. بخش زیادی از اتفاقات سریال Fallout در شهر Shady Sands به جریان در می‌آیند. شهری که در بازی Fallout 2 با آن آشنا شده‌ایم و حالا در سریال به کنترل کامل گروه سیاسی و نظامی NCR یا همان New California Republic (جمهوری جدید کالیفرنیا) درآمده است. همچنین گروه نظامی Brotherhood of Steel نیز یکی دیگر از جناح‌های موجود در سریال فال اوت است که پیش‌تر به آن اشاره کردیم. اینطور که از شواهد پیداست، سریال Fallout در طول فصل‌های آینده نیز ادامه خواهد یافت و در فصل آینده نیز قرار است به شهر New Vegas سفر کنیم که شهر اصلی در بازی Fallout New Vegas محسوب می‌شود.

مقایسه سریال Fallout با سری بازی‌های Fallout

سریال Fallout نیز دقیقا مثل بازی Fallout 4 با یک انفجار هسته‌ای آغاز می‌شود و سپس داستان به ۲۰۰ سال بعد سفر می‌کند.

جمع‌بندی:

تمامی این موارد، تنها بخشی از صدها جزئیات مرتبط به دنیای بازی‌های Fallout هستند که در سریال Fallout مجددا مورد استفاده قرار گرفته‌اند. شما چه موارد دیگری از دنیای سری بازی‌های Fallout سراغ دارید که می‌توانند منبع الهام بسیار خوبی برای فصل‌های بعدی سریال فال اوت باشند؟ حتما نظرات خود را در رابطه با این اثر و آینده‌ی احتمالی آن با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید.


بهترین بازی‌های تک‌نفره که باید با دوستاتون بازی کنید

بهترین بازی‌های تک‌نفره که باید با دوستاتون بازی کنید
تگ ها

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها